Η Λέσβος μετρά τις πληγές της μετά τον ισχυρό σεισμό

10:07 13/6/2017 - Πηγή: iPop

Η Λέσβος μετρά τις πληγές της μετά τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές, τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό 15 ατόμων.

Μεγάλες υλικές καταστροφές έχει υποστεί το χωριό Βρίσα, το οποίο σχεδόν ισοπεδώθηκε ολοκληρωτικά και εκκενώθηκε απ’ τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, κατολισθήσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο οδικό τμήμα του νότιου νησιού, ενώ ζημιές υπέστησαν σπίτια στο Πλωμάρι και στα Πλωμαριτοχώρια, αλλά ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται

πως με τη βοήθεια του ελληνικού στρατού, στήθηκαν σκηνές προκειμένου να περάσουν το βράδυ τους οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

«Έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα για την επόμενη ημέρα… Το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί», σημείωσε σε πρωινές του δηλώσεις στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Τόσκας συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ψυχραιμία που δείχνουν οι κάτοικοι των περιοχών που έπληξε περισσότερο ο χθεσινός σεισμός στη Λέσβο και την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

«Το 70%-80% των κατοικιών της Βρίσας έχει καταρρεύσει ή έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, σημείωσε ο κ. Τόσκας, ενώ τόνισε πως αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, με εντολή του Πρωθυπουργού μετέβη στο νησί κλιμάκιο υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ελικόπτερο.

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας ενημέρωσε πως έχει ήδη γίνει η πρώτη καταγραφή και σχεδιασμός για τα υφιστάμενα ζητήματα με την Περιφέρεια.

Ο κόσμος έχει πάει στις δουλειές του, ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι σεισμολόγοι. Κλιμάκιο των τελευταίων ερευνά ήδη τις γεωλογικές διαφοροποιήσεις και οι μηχανικοί που καταγράφουν τις ζημιές ενισχύονται περαιτέρω

Photo: EPA/MANOLIS LAGOUTARIS

The post Η Λέσβος μετρά τις πληγές της μετά τον ισχυρό σεισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα