Ένα θύμα, τραυματίες και τεράστιες ζημιές ο απολογισμός του σεισμού στη Μυτιλήνη

07:57 13/6/2017 - Πηγή: iPop

Ένα θύμα, τραυματίες και τεράστιες ζημιές είναι ο απολογισμός του σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη.

Η επόμενη μέρα της ισχυρής σεισμικής δόνησης βρίσκει τους κατοίκους της Μυτιλήνης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης και αποτίμησης των ζημιών, καθώς ο εγκέλαδος άφησε πίσω του εκτεταμένες ζημιές, κυρίως στο νότιο τμήμα του νησιού. Στο χωριό Βρίσα σπίτια κατέρρευσαν, μια γυναίκα ανασύρθηκε

νεκρή, ενώ ακόμα 15 άτομα τραυματίστηκαν.

Με τη βοήθεια του ελληνικού στρατού, στήθηκαν σκηνές προκειμένου να περάσουν το βράδυ τους οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Τα χωριά στα οποία έχουν σημειωθεί ζημιές φέρεται να είναι πάνω από 12.

Παράλληκα, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις, με βαρέα μηχανήματα να απομακρύνουν βράχους και πέτρες.

Στο μεταξύ, όλο το βράδυ συνεχίστηκε με δεκάδες μετασεισμούς. Οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί για τη σεισμική ακολουθία, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το επόμενο 48ωρο.

Οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους του νησιού και κυρίως της νότιας Μυτιλήνης να μην μπουν στα σπίτια τους για τις επόμενες 48 ώρες που θα συνεχιστεί η μετασεισμική ακολουθία.

Ο Νίκος Τόσκας, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί για τον έλεγχο και την καταγραφή των ζημιών και ομάδα της ΕΜΑΚ με σκύλο ανιχνευτή μετέβησαν στο νησί με ελικόπτερο.

Μεγάλες καταστροφές

Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές φθορές και σε μνημεία του νησιού, όπως στον Ι.Ν των Αγίων Πατέρων στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Ο ναός των Αγίων Πατέρων άρχισε να κτίζεται 1852 ενώ ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2005, η ανακαίνιση κόστισε τότε 200.000€.

Οι κάτοικοι φοβούνται ότι δεν θα αντέξει καθώς έχει πολλές ρωγμές στο εξωτερικό του τμήμα. Σύμφωνα με τεχνικούς που έκαναν μια πρώτη αυτοψία, ο Ι.Ν έχει υποστεί ολική μετατόπιση σκεπής.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Ένα θύμα, τραυματίες και τεράστιες ζημιές ο απολογισμός του σεισμού στη Μυτιλήνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα