Η κατάθλιψη χτυπάει συχνότερα τις εργαζόμενες μητέρες. Το ήξερες;

06:01 12/11/2014 - Πηγή: iPop

Σου έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την κατάθλιψη και όσα μπορεί να την προκαλούν. Σου έχουμε μάλιστα αποκαλύψει και τι μπορείς να κάνεις αν θες να προστατεύσεις τον οργανισμό σου από την συγκεκριμένη ψυχική ασθένεια. Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα σου αποκαλύψουμε ότι η κατάθλιψη χτυπάει συχνότερα τις εργαζόμενες μητέρες και δεν το λέμε εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες οι οποίοι έκαναν σχετικές έρευνες.

Πώς εξηγούν οι επιστήμονες ότι η κατάθλιψη χτυπάει συχνότερα τις εργαζόμενες μητέρες;

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το

Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στην οποία συμμετείχαν 1.600 γυναίκες απέδειξε ότι η κατάθλιψη χτυπάει συχνότερα τις εργαζόμενες μητέρες. Στις συμμετέχοντες γυναίκες στην εν λόγω έρευνες ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο το οποίο διάβασαν και αξιολόγησαν ψυχολόγοι.

Στην προσπάθεια τους, λοιπόν, οι εργαζόμενες μητέρες να συνδυάσουν τις υποχρεώσεις στην εργασία τους αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει ο ρόλος τη μητέρας οδηγούνται στην κατάθλιψη και είναι πιο δυστυχισμένες σε σχέση με όσες δεν εργάζονται και είναι μητέρες ή εργάζονται και δεν έχουν οικογένεια.

Συμβουλή!

Εμείς πιστεύουμε ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε πρέπει οι γυναίκες να εργάζονται για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά στο να δημιουργήσουν οικογένεια.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Η κατάθλιψη χτυπάει συχνότερα τις εργαζόμενες μητέρες. Το ήξερες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα