Η καραντίνα δεν μας “χαλάει” το Πάσχα: Όσα μπορείς να κάνεις!

12:01 19/4/2020 - Πηγή: iPop

Πάσχα σε καραντίνα: Ένα Πάσχα σίγουρα διαφορετικό απ’ τις υπόλοιπες χρονιές αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μας πάρει από κάτω. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Πάσχα σε καραντίνα θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια και γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μείνεις ξαπλωμένος όλη μέρα στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Αυτό το

Πάσχα θα το κάνεις να είναι ξεχωριστό με όποιον τρόπο μπορείς.

Πάσχα σε καραντίνα: Όσα μπορείς να κάνειςΦτιάξε κάτι παραδοσιακό

Αν μένεις με την οικογένειά σου, μπορείτε να… σουβλίσετε στο μπαλκόνι και να το γιορτάσετε. Αν μένεις μόνος σου μπορείς και πάλι να πειραματιστείς και να φτιάξεις κάτι παραδοσιακό.

Από τσουρέκια μέχρι κι αυγά, μαγειρίτσα μέχρι και κατσικάκι στον φούρνο! Βάλε όλη σου την τέχνη και τη διάθεση και φτιάξε το πασχαλινό τραπέζι. Πάρε κι ένα καλό κρασί για να περιποιηθείς τον εαυτό σου.

Το σπίτι θα γεμίσει με όμορφες μυρωδιές και θα απολαμβάνεις το φαγητό και τις επόμενες μέρες!

Εύκολα και γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αυγά!

Βάλε μουσική

Μπορεί τη συγκεκριμένη μέρα να θέλεις να ακούσεις τα παραδοσιακά τραγούδια και να ρίξεις κι έναν χορό. Όπως έκανες κάθε χρόνο. Μην ντρέπεσαι λοιπόν, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται θα το απολαύσεις και θα σου φτιάξει η διάθεση.

Βάλε μουσική στο τέρμα και χόρεψε. Έτσι, θα αποβάλλεις κι όλη την ένταση που νιώθεις!

Δες παλιές φωτογραφίες

Φωτογραφίες από τα φοιτητικά τα χρόνια και τα άπειρα ξενύχτια, φωτογραφίες από τότε που κάθε Πάσχα πόζαρες δίπλα στο αρνί ή όταν ήσουν μικρός που είχες ντυθεί λαγουδάκι!

Αυτές οι “ντροπιαστικές” φωτογραφίες που τις θυμάσαι, γελάς και συγκινείσαι και αυτομάτως σε μεταφέρουν σε μια όμορφη στιγμή. Μέχρι να σμίξεις πάλι με τους αγαπημένους σου, μπορείς να αναπολήσεις εκείνες τις στιγμές!

Διαλογισμός

Μα θα μου πεις γιατί να κάνω διαλογισμό; Γιατί μπορεί οι συγκεκριμένες ημέρες να σε βρίσκουν μακριά από τους αγαπημένους σου κι αυτό σε γεμίζει με μια ένταση κι ένα άγχος, ακόμη κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι απόλυτα.

Μπορείς να κάνεις 10 λεπτά διαλογισμό για να νιώσεις πιο ήρεμος, να πάρεις βαθιές ανάσες, να μετρήσεις όλα τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, να παρατηρήσεις τον εαυτό σου για το πώς νιώθει κι αν έχει ανάγκη από ένα διάλειμμα!

Κάνε μια βόλτα

Πάντα ακολουθώντας τους κανόνες, μπορείς να βγεις για περπάτημα. Κοντά στη γειτονιά σου. Περπάτα γιατί θα σου κάνει καλό να βγεις λιγάκι στον ήλιο, να πάρεις λίγη βιταμίνη D, να βελτιώσεις την ψυχική σου κατάσταση, να μυρίσεις ένα λουλούδι ή να φτιάξεις τη δική σου ανθοδέσμη.

Περπάτα αλλά πάντα κρατώντας τις αναγκαίες αποστάσεις και αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

Επικοινώνησε με τους συγγενείς σου

Μπορεί κάθε Κυριακή του Πάσχα να την περνάτε παρέα εδώ και χρόνια αλλά φέτος οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Αλλά ευτυχώς υπάρχει το Zoom ή το FaceTime κι ένα σωρό άλλες εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε και να περάσετε αυτό το Πάσχα μαζί αλλά από μακριά!

Θα τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας από απόσταση και θα κάνετε προπόσεις! Τελικά, δεν θα νιώθεις τόσο μόνος και θα κυλήσει όμορφα αυτή η μέρα.

Οι παραδόσεις μπορεί να αλλάξουν λιγάκι φέτος, αλλά το να παραμείνουμε στο σπίτι είναι το πιο ασφαλές που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε όλοι υγιείς και να βγούμε όσο γίνεται πιο σύντομα από την καραντίνα. Με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία, θα βρεις τρόπο να γεμίσεις τη μέρα σου και να περάσεις όμορφα!

Δείτε κι αυτό:

Viral: Νομίζατε ότι θα κάνουμε Πάσχα χωρίς Γαϊτάνο; Όχι βέβαια!

Photo: Pexels

Το άρθρο Η καραντίνα δεν μας “χαλάει” το Πάσχα: Όσα μπορείς να κάνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα