Ανάσταση στα χρόνια του κορονοϊού: Στα μπαλκόνια οι Έλληνες (Videos)

10:43 19/4/2020 - Πηγή: iPop

Ανάσταση με τον κορονοϊό να παραμονεύει και να έχει κλείσει όλο τον κόσμο στα σπίτια κανείς δεν είχε ξανακάνει κι αναμφίβολα ήταν κάτι το διαφορετικό και το πρωτόγνωρο. 

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή Ανάσταση με τον κορονοϊό να έχει καταφέρει να κλείσει εκκλησίες, καταστήματα, εστιατόρια, μαγαζιά, τα πάντα και τον κόσμο να μένει σπίτι χωρίς να μπορεί να πάρει το Άγιο Φως όπως άλλες χρονιές. Όλοι έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά στα… μπαλκόνια

τους.

Οι Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας βγήκαν έξω στα μπαλκόνια τους με αναμμένες τις λαμπάδες -παρ’ όλο που δεν ήταν το Άγιο Φως- προκειμένου να ζήσουν μια ακόμα Ανάσταση με τους συνανθρώπους τους ακόμα κι από μακριά. Οι πιστοί είχαν φυσικά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη λειτουργία μέσω τηλεόρασης ή διαδικτύου.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επέλεξαν να βγουν στα μπαλκόνια και να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι, πως όλη η γειτονιά είναι κι αυτή εκεί, ο ένας για τον άλλο, ακόμα κι αν τα μπαλκόνια δεν είναι πάντα τόσο κοντά. Η νύχτα έγινε μέρα κατά την Ανάσταση. Λίγο ο κόσμος έξω με τις λαμπάδες και τα φώτα ανοιχτά σε κάθε μπαλκόνι, λίγο τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά, το σκοτάδι γέμισε φως κι ίσως κάπως έτσι πολλοί να μην ένιωσαν και τόσο μόνοι.

Μερικοί βγήκαν και στο δρόμο χωρίς βέβαια να απομακρύνονται και πολύ από τα σπίτια τους και χωρίς να έρχονται πολύ κοντά μεταξύ τους, αφού η αποφυγή του συνωστισμού ήταν ο λόγος για να μείνουν σπίτι τους.

Και στη Θεσσαλονίκη κατά την Ανάσταση ο κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια και φώτισε την πόλη. Σε κάθε σπίτι υπήρχε και φως.

Μπορεί το Πάσχα αυτό να είναι διαφορετικό όμως όλοι βρίσκουν έναν τρόπο για να μειώσουν το αίσθημα της μοναξιάς. Τα μπαλκόνια στην Ανάσταση ήταν γεμάτα και το ίδιο αναμένονται να είναι και το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα μιας και ο καιρός είναι πολύ καλός!

Διαβάστε ακόμα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα: Τα έκτακτα μέτρα και οι μετακινήσεις που επιτρέπονται

Photo: EUROKINISSI

Το άρθρο Ανάσταση στα χρόνια του κορονοϊού: Στα μπαλκόνια οι Έλληνες (Videos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα