Η Γερμανία ανάβει το πράσινο φως και δίνει άσυλο στους διωκόμενους του Ερντογάν

11:13 8/11/2016 - Πηγή: iPop

Το πράσινο φως στους διωκόμενους του Ερντογάν δίνει η Γερμανία. Όπως τόνισε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας «Αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου».

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Welt, ο Μίχαελ Ροτ, δήλωσε χαρακτηριστικά:
Όλα τα κριτικά πνεύματα στην Τουρκία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι

η γερμανική κυβέρνηση είναι αλληλέγγυα μαζί τους. Η Γερμανία είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους. Μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία. Αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους

Ενώ παράλληλα εξήγησε «αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου».

Να σημειωθεί, πως ο Μίχαελ Ροτ τάχθηκε κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία διότι όπως είπε «έτσι θα άφηνε μόνους τούς Τούρκους, οι οποίο είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση».

The post Η Γερμανία ανάβει το πράσινο φως και δίνει άσυλο στους διωκόμενους του Ερντογάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα