Η φίλη μου παντρεύεται το λάθος άτομο! Το λέω ή ζω με αυτό το βάρος;

20:44 27/4/2022 - Πηγή: iPop

Τι μπορείς να κάνεις όταν η φίλη σου παντρεύεται λάθος άνθρωπο; Μπορείς να επέμβεις; Να της δείξεις κάποιες κόκκινες σημαίες που μπορεί να βλέπεις εσύ, να της υπενθυμίσεις ποια ήταν πριν γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο και κατά πόσο έχει αλλάξει μετά τη σχέση; Έχουμε το δικαίωμα να ανακατευτούμε ανάμεσα στους δύο ή οι ίδιοι σύμφωνα με τις «συμβάσεις» της σχέσεις, είναι οκ με το μαζί και με το για πάντα ή όταν φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός, όταν περάσουν τα μέλια και το μαζί γίνει όντως για πάντα μοιάζει περισσότερο με φυλακή παρά με παράδεισο, τότε τι; Τότε λες να σου πει η φίλη σου, γιατί δεν μου

το έλεγες, όταν θα έχει ίσως ένα ή δύο παιδιά και δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς, θα είσαι οκ με τον εαυτό σου;

Όταν η φίλη παντρεύεται το λάθος άνθρωπο το λες ή όχι;

Αυτό και αν είναι δίλημμα; Μέχρι πού μου επιτρέπεται να μιλήσω στη φίλη μου, ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή της. Μιλάμε για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, που μπορεί να μεγαλώσαμε μαζί, να θεωρούμε σχεδόν οικογένειά μας, να θέλουμε το καλύτερο για εκείνη αλλά από την άλλη το μόνο σίγουρο είναι ότι και εκείνη έχει ζυγίσει τα πράγματα πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

Μπορεί να είμαστε μια ζωή φίλες, όμως αυτό δε σημαίνει ότι μας αρέσουν τα ίδια πράγματα ή ότι μας ελκύουν τα ίδια πράγματα στις σχέσεις. Άλλωστε η επιλογή του ερωτικού συντρόφου είναι μια σύνθετη διαδικασία βασισμένη σε ανάγκες και έλξη που είναι κάτι εντελώς προσωπικό.

FreepikΓράψε κάτω τις κόκκινες σημαίες

Η φίλη σου ήρθε με το γυαλιστερό της μονόπετρο και σου ανακοίνωσε ότι θα παντρευτούν σύντομα με τον σύντροφό της. Εσύ παράλληλα νιώθεις αυτό το αίσθημα ότι κάτι θα πάει στραβά, κάτι δεν σου αρέσει και πιστεύεις ότι θα κάνει λάθος που θα ενώσει την ζωής της με αυτόν τον άνθρωπο. Πριν βιαστείς να μιλήσεις για τους φόβους σου, αν έχεις σκοπό να επικοινωνήσεις τους φόβους σου κάνε το με επιχειρήματα, με δεδομένα και αποδείξεις πριν πεις οτιδήποτε.

Ξεχώρισε εσένα από τη φίλη σου. Αν για παράδειγμα η τελευταία σου σχέση σου έληξε άδοξα, σε πρόδωσε, σε απάτησε ήταν ακατάλληλος σύντροφος για σένα, δε σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση της φίλης σου. Καθένας μας είναι διαφορετικός. Σημείωσε τις υπαρκτές κόκκινες σημαίες που έχουν στην πραγματικότητα συμβεί στη σχέση της φίλης σου. Κατάγραψε τις αποδείξεις.

Το για πάντα…

Τι θα γίνει με αυτό το για πάντα; Αγαπημένη μου φίλη; Όταν περάσει όλο αυτό που ζείτε τώρα, ο ενθουσιασμός, το καρδιοχτύπι, πώς σε φαντάζεσαι; Πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε 20 χρόνια; Έχει εκείνον μέσα; Θα μου πεις τώρα ναι, αλλά προσπάθησε να κάνεις ένα φαστ φόργουαρντ της ζωής σου, με καταστάσεις που μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστες, με απογοητεύσεις, πίεση, φόβο, λύπες. Μη κοιτάς τις ωραίες στιγμές μόνο γιατί η ζωή δεν ξέρουμε τι ακριβώς κρύβει στην επόμενη σελίδα της για εμάς.

Αν κάνεις λάθος επιλογή πώς θα το διορθώσεις; Θα χωρίσεις, θα φύγεις, θα αρχίσεις ξανά από το μηδέν; Το διαζύγιο σαν επιλογή πώς το βλέπεις σήμερα;

Είναι η ζωή σου αλλά δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή

«Επειδή σε αγαπώ πολύ και είδα κάτι που δεν μου άρεσε εμένα σαν συμπεριφορά θα ήθελα να στο πω για να είμαι εντάξει εγώ με τον εαυτό μου αλλά και με σένα. Τώρα από την άλλη ξέρω ότι είσαι μεγάλο παιδί, είσαι υπεύθυνη για τον εαυτό σου και έχεις υπολογίσει όλες τις παραμέτρους».

«Θα ήθελα να μου πεις πώς σου φαίνονται όλες αυτές οι ανησυχίες που έχω και αν ήταν κάτι που σε είχε βάλει και εσένα σε σκέψεις πριν πάρεις αυτήν την απόφαση».

Το καλό σου

Το καλό σου το ξέρεις μόνο εσύ και κανένας άλλος. Δεν ξέρω πώς είστε όταν είστε οι δυό σας, τι προσφέρει ο ένας στον άλλον και οι δύο μαζί στη σχέση σας. Αν χρειαστείς όμως τη βοήθειά μου, το ξέρεις ότι θα είμαι πάντα κοντά σου να σε στηρίξω. Να ζήσετε μαζί μια υπέροχη ζωή, όπως ακριβώς την έχετε ονειρευτεί!

Όταν καταλάβεις ότι δεν είσαι ο γονιός του συντρόφου σου, τότε η σχέση σας θα φτάσει σε άλλο επίπεδο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η φίλη μου παντρεύεται το λάθος άτομο! Το λέω ή ζω με αυτό το βάρος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα