Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη- Οι κυρώσεις της Ε.Ε. και οι διαπραγματεύσεις

10:17 28/2/2022 - Πηγή: iPop

Νέα αεροπορική οδηγία εκδόθηκε με την Ελλάδα να κλείνει τον εναέριο χώρο για ρωσικά αεροσκάφη, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Ε.Ε. για κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Βρισκόμαστε εν αναμονή του τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις, με τον Ουκρανό Πρόεδρο να μην δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία τους.

Οι 27 της Ε.Ε. ενέκριναν, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση του εναέριου χώρου για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες κι όλα τα ρωσικά αεροπλάνα, αλλά και την απαγόρευση μετάδοσης στην Ε.Ε. του Russia Today,

του Sputnik και του TASS. 

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, κλείνει και η Ελλάδα τον εναέριο χώρο για ρωσικά αεροσκάφη. Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδος από αερομεταφορείς της Ρωσίας θα έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει ήδη από σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Παράλληλα, αναστέλλονται όλες οι άδειες διαμονής επενδυτικού σκοπού για Ρώσους πολίτες στην Ελλάδα. Η αναστολή αφορά και σε υπό εξέταση άδειες και σε νέα αιτήματα. Παράλληλα, δεν θα εξετάζονται μέχρι νεωτέρας αιτήσεις για άδειες διαμονής της κατηγορίας «στελέχη επιχειρήσεων» για πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Οι δηλώσεις Ζελένσκι για τις διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για να εξασφαλίσει την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία πρόκειται να συναντηθεί με τη Ρωσία για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Δεν πιστεύω πραγματικά στο αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, αλλά ας προσπαθήσουν ώστε αργότερα να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης της Ουκρανίας που να αμφιβάλλει ότι εγώ, ως πρόεδρος, προσπάθησα να σταματήσω τον πόλεμο, όταν υπήρχε μια ακόμη και μικρή ευκαιρία

Η Σουηδία στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για πρώτη φορά μετά το 1939

Η Σουηδία ανακοίνωσε πως θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει αντιαρματικά όπλα, κράνη και θωράκιση σώματος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον: «Η Σουηδία προτείνει τώρα άμεση υποστήριξη προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτή περιλαμβάνει 135.000 μερίδες μάχης, 5.000 κράνη, 5.000 θωρακίσεις σώματος και 5.000 αντιαρματικά όπλα».

Η συγκεκριμένη απόφαση της Σουηδίας δεν έχει προηγούμενο από το 1939, όταν είχε βοηθήσει τη Φινλανδία που δεχόταν επίθεση από την ΕΣΣΔ.

5+1 βίντεο γροθιά στο στομάχι με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία

Θυμίζουμε παράλληλα ότι η Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων για πρώτη φορά σε μία χώρα που δέχεται επίθεση. Με τα 450 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. θα αγοραστούν όπλα και θα παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για να αντισταθούν στη ρωσική εισβολή. Επιπλέον, οι «27» συμφώνησαν στην αποδέσμευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια καυσίμων στην Ουκρανία. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ελλάδα κλείνει τον εναέριο χώρο της για ρωσικά αεροσκάφη- Οι κυρώσεις της Ε.Ε. και οι διαπραγματεύσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα