Η Ειδομένη τόπος «μικροπολιτικής» (;)

14:59 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Η Ειδομένη βουλιάζει και οι πρόσφυγες κάνουν τα πάντα για να βρουν δίοδο να φύγουν από τη Ελλάδα όπου ζουν εγκλωβισμένοι εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη «γη της Επαγγελίας». Την ίδια στιγμή οι πολιτικοί αρχηγοί λογομαχούν, «παίζουν μπάλα» με το παιχνίδι των ευθυνών και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν εντυπώσεις.

Την ώρα που οι πρόσφυγες πνίγονται στα λασπωμένα νερά ζουν χωρίς νερό και οι ασθένειες θερίζουν, τα κόμματα «πολεμούν» το ένα το άλλο.

Τα σχόλια, λοιπόν,
δίνουν και παίρνουν

ΣΥΡΙΖΑ:

Νέα επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ειδομένη.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας

Ενώ παράλληλα τόνισε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να κάνει επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη. Κατά τα άλλα, το κόμμα του οποίου ηγείται, κατηγορεί, εδώ και μήνες, την κυβέρνηση ότι δεν επαναπροωθεί πρόσφυγες στην θάλασσα, αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας. Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στην βάρκα της ευαισθησίας».

Νέα Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Ειδομένη και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό πίσω από τον συρμάτινο φράχτη της ΠΓΔΜ πως είναι «άθλια» και τόνισε:

Η Ειδομένη είναι γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης

Σημείωση!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Ειδομένη λίγο μετά τις 11:00 και επισκέφτηκε αμέσως τον καταυλισμό. Εκεί, συνομίλησε με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Να τονισθεί πως στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη βρίσκονταν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Και παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για την μεταφορά των προσφύγων λέγοντας: «Πρέπει οι πρόσφυγες να μεταφερθούν άμεσα σε άλλες δομές» και επίσης προειδοποίησε για «υγειονομική βόμβα» μόλις ο καιρός βελτιωθεί.

Ενώ νωρίτερα είχε επιτεθεί στον Πρωθυπουργό γράφοντας σε tweet του:

Οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις με υποχρεώνουν να μεταβώ στην Ειδομένη. Εκεί που βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος κ. @atsipras.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) March 15, 2016

Εκτός από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την κατάσταση στην Ειδομένη σχολίασε σε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος τόνισε:

Η εφιαλτική κατάσταση στην Ειδομένη είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης

Ο Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος στην ουσία απάντησε στην Όλγα Γεροβασίη είπε:

Ούτε τα σύνορα της χώρας προστατεύει ούτε και τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο απών κ. Τσίπρας, που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία.

Η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”.

Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ούτε τα σύνορα της χώρας προστατεύει, ούτε, όμως, και τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα – καταυλισμό.

Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή ανεπάρκεια της πολιτικής τους».

Την ώρα που Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση έχουν βγάλει τα μαχαίρια το ΠΟΤΑΜΙ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «αποκλειστικά υπεύθυνο» για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στη χώρα μας.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΠΟΤΑΜΙ τονίζει:

«Η Κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα. Και πρέπει να καταλάβει ότι είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να κρύβεται στα νερά του Αξιού.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και παραμένουν στην Ειδομένη με κυβερνητική απόφαση. Οι συνέπειες αυτής της απόφασης δεν μπορούν να ξεπλένονται στα νερά των χειμάρρων. Ήταν (και είναι) θέμα χρόνου να υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ειδομένη, όσο η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες πρόσφυγες στο έλεος του καιρού, των υγειονομικά ακραίων συνθηκών και των διάφορων πρακτορίσκων. Τα κυβερνητικά κοντέινερ όχι μόνο δεν είναι λύση αλλά θα αποτελέσουν τη νομιμοποίηση αυτής της αθλιότητας. Ο καταυλισμός στην Ειδομένη είναι ντροπή για κάθε σύγχρονο κράτος. Επιπλέον, τείνει να μετατραπεί σε εστία ανεξέλεγκτων καταστάσεων και στα σύνορά μας και στην εικόνα της χώρας διεθνώς. Η κυβέρνηση πρέπει να αντικαταστήσει την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» με στόχους και κριτήρια σαφή σε όλους. Δυστυχώς την ενδιαφέρει περισσότερο να κερδίζει τηλεοπτικό χρόνο στα εγχώρια μέσα αντί για πολιτικό χρόνο ώστε να σταθεί και να διεκδικήσει με αξιοπιστία στη διεθνή σκηνή έναν οδικό χάρτη για τους εγκλωβισμένους. Ας αφήσει τους λεονταρισμούς με τα Σκόπια πριν ρεζιλευτεί για μία ακόμη φορά».

Κύριοι! Όσο μαλώνετε για την «μικροπολιτική» σας, οικογένειες και παιδιά βουλιάζουν στις λάσπες! Βγείτε από τον «μικρόκοσμό» σας.

photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Η Ειδομένη τόπος «μικροπολιτικής» (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα