Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Προσχέδιο συμπερασμάτων για το προσφυγικό

14:33 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η ενίσχυση της βοήθειας προς την Ελλάδα για την καλύτερη λειτουργία των προσφυγικών κέντρων, προβλέπεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο διέρρευσε στις Βρυξέλλες, επισημαίνεται η ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων και την ενίσχυση της Ελλάδας

στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ανάγκη για το σχεδιασμό μιας συνολικής στρατηγικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση, ενώ στηριζόμενο στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου, μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και της Άγκυρας, ζητά μεταξύ άλλων
την καλύτερη λειτουργία των προσφυγικών κέντρων, αλλά και την επιπλέον ενίσχυση και υποστήριξη για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα.

Επιπλέον το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητά, να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Ελλάδας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί κανονικά η επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, στα τουρκικά εδάφη. Στο προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επίσης αναφέρεται η χορήγηση έκτακτης βοήθειας προς τη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, αλλά και η
επιτάχυνση της μετεγκατάστασης των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, διαδικασία στην οποία περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή επιπλέον ελέγχων ασφαλείας.

Τέλος, στο προσχέδιο συμπερασμάτων για το προσφυγικό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει προσοχή για τις νέες διαδρομές παράνομων μεταναστών, τονίζοντας πως θα φροντίσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επισημαίνει πως βασικό σημείο αποτελεί η καταπολέμηση των δικτύων λαθρεμπόρων, σημειώνοντας ταυτόχρονα, την πρόοδο στη δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής.

The post Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Προσχέδιο συμπερασμάτων για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα