Η διαδρομή του τρομο-φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Παπαδήμου στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ.

07:56 26/5/2017 - Πηγή: iPop

Η διαδρομή του τρομο-φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Παπαδήμου βρίσκεται στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. Απ’ την έκρηξη εντός του οχήματος του πρώην Πρωθυπουργού, τραυματίστηκε ο ίδιος κι ακόμα δύο άτομα που επέβαιναν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως έγινε γνωστό,

για προληπτικούς λόγους νοσηλεύεται στην εντατική, έπειτα από χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί τελική απάντηση αναφορικά με το πώς έφθασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του Λ. Παπαδήμου.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η διαδικασία είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η αλληλογραφία στην περίπτωση του πρώην Πρωθυπουργού, φθάνει στην Ακαδημία Αθηνών, κι επειδή δεν υπάρχουν εκεί ειδικά μηχανήματα ακτίνων, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και με τον συγκεκριμένο φάκελο και παραμένει άγνωστο το γιατί δεν εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά.

Ο κ. Παπαδήμος και οι δύο υπάλληλοί του αναμένεται να δώσουν σημαντικές απαντήσεις μόλις είναι σε θέση να καταθέσουν.

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία καταβάλλει προσπάθεια επανασύνθεσης του φακέλου, προκειμένου να μπορέσουν οι Αρχές να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιος αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, ο φάκελος είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, αλλά και με τους άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

«Πυρήνες της Φωτιάς» βλέπουν οι Αρχές

Προς το παρόν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω απ’ την επίθεση βρίσκονται οι «Πυρήνες της Φωτιάς», η οργάνωση που και στο παρελθόν είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένων φακέλων.

Ο πρώτος έλεγχος των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης έχει ολοκληρωθεί και μάλλον πρόκειται για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εάν το περιστατικό σχετίζεται με τα τρομο-πακέτα που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Θυμίζουμε ότι τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, γράφοντας σε κείμενο: «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Photo: © Costas Baltas / Reuters

The post Η διαδρομή του τρομο-φακέλου που εξερράγη στα χέρια του Παπαδήμου στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα