Γιατί εμφανίζονται ξαφνικά μαύρες τρίχες στο πρόσωπο σου;

19:16 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Οι μοναχικές τρίχες που είναι παχιές, σκούρες και μακριές είναι στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένες. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν τουλάχιστον μία κάπου στο σώμα τους. Εμφανίζονται συχνά στο πηγούνι, αλλά οι γυναίκες μπορούν να έχουν μία οπουδήποτε στο μάγουλο, στο χέρι, στην κοιλιά. Διάβασε παρακάτω να μάθεις τον λόγο εμφάνισης τους.

Μπορείς να ευχαριστήσεις συγκεκριμένες ορμόνες και πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι οι θύλακες των τριχών σου αντιδρούν στη συνολική ισορροπία αυτών των ορμονών, η οποία εν μέρει καθορίζεται από τη γενετική.

Μπορεί να παρατηρήσεις ότι αυτές

οι τρίχες γίνονται πιο εμφανείς σε περιόδους ορμονικών μετατοπίσεων, όπως είναι η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση.

Όσο για το αδίστακτο μουστάκι, μπορείς να απαλλαγείς εύκολα. Αντίθετα με τον δημοφιλή μύθο, η απομάκρυνση μιας ανεπιθύμητης τρίχας δεν θα το κάνει να πολλαπλασιαστεί ή να αναπτυχθεί παχύτερα από πριν.

Αν, όμως, εμφανίζονται τρίχες ακόμα, μίλησε με έναν δερματολόγο για πιο μόνιμες λύσεις, όπως την ηλεκτρόλυση.

Ένα ακόμα πράγμα:

Εάν παρατηρείς όλο και περισσότερες τρίχες προσώπου ή σώματος οι οποίες φαίνονται παχύτερες και μακρύτερες, μην το αναφέρεις στον γιατρό σου.

Κάτι τέτοιο είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), μια κατάσταση στην οποία οι σεξουαλικές ορμόνες μιας γυναίκας είναι εκτός ισορροπίας, με αποτέλεσμα πολλές μικρές κύστεις να αναπτυχθούν στις ωοθήκες.

The post Γιατί εμφανίζονται ξαφνικά μαύρες τρίχες στο πρόσωπο σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα