Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου | Άνοιξε φάκελο με εκρηκτικά

18:47 25/5/2017 - Πηγή: iPop

Έκρηξη σημειώθηκε σε όχημα στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης, στο οποίο επέβαινε ο πρώην Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPop.gr απ’ την ΕΛ.ΑΣ., η έκρηξη σημειώθηκε όταν το όχημα ήταν

εν κινήσει και προκλήθηκε απ’ το εσωτερικό του οχήματος.

Το όχημα στο οποίο έγινε το συμβάν ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Λουκάς Παπαδήμος και δύο ακόμα άτομα έχουν τραυματιστεί. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό. Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να έχει θλαστικά τραύματα στο θώρακα και μικροεγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ έχει μπει σε ΜΕΘ προληπτικά. Είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς. Για προληπτικούς λόγους, ωστόσο, θα νοσηλευθεί και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.

Στο νοσοκομείο μετέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ενημερώθηκε για το συμβάν και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό για να επισκεφτεί τον Λ. Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε όταν ο πρώην Πρωθυπουργός άνοιξε φάκελο μέσα στο αυτοκίνητο.

Η συνδεσμολογία του ύποπτου δέματος φέρεται να παραπέμπει στα τρομοδέματα των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο φάκελος περιείχε περίπου 30 γραμμάρια πυρίτιδας από βαρελότα και μικρή συνδεσμολογία, με την εκρηκτική ύλη να μην εντοπίζεται εύκολα λόγω μικρής ποσότητας.

Ως αποστολέας του τρομοδέματος εμφανίζεται η «Ακαδημία Αθηνών».

Η έκρηξη έγινε στη διασταύρωση των οδών Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει και διεξάγονται εξονυχιστικοί έλεγχοι απ’ την ΕΛ.ΑΣ. καθώς υπάρχουν φόβοι και για άλλα παγιδευμένα πακέτα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα

Σημειώνεται πως η τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου παίζει στα μεγαλύτερα διεθνή media, τα οποία μεταδίδουν συνεχώς τις νέες πληροφορίες.

Καταδικάζει την επίθεση ο πολιτικός κόσμοςTo tweet του Πρωθυπουργού

Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 25, 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Θα γίνουν τα πάντα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

«Σε σταθερή κατάσταση ο κ. Παπαδήμος και οι άνδρες της ασφάλειας του. Ο Πρωθυπουργός είναι ενήμερος, η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες».

H αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Φ. Γεννηματά: Η επίθεση επιβάλει τη λήψη μέτρων

«Η επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου επιβάλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», σημείωσε στη δήλωσή της. Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους. Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας».

ΚΚΕ: Ευχόμαστε ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του.

Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του».

Καταδικάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) May 25, 2017

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του».

Photo: EPA/SIMELA PANTZARTZI

The post Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου | Άνοιξε φάκελο με εκρηκτικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα