Κόκκινη προειδοποίηση από την Interpol Βορειοκορεάτες υπόπτους για τη δολοφονία του Kim Jong-nam

11:03 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Βοήθεια από την Interpol φαίνεται πως έχει ζητήσει η μαλαισιανή αστυνομία σχετικά με τη σύλληψη Βορειοκορεατών υπόπτων που ενδέχεται να διέφυγαν λίγο μετά τη δολοφονία του Kim Jong-nam.

Πιο συγκεκριμένα, η Interpol εξέδωσε «κόκκινη προειδοποίηση», η οποία αποτελεί το πιο κοντινό στο διεθνές ένταλμα σύλληψης, εναντίον τεσσάρων Βορειοκορεατών, οι οποίοι θεωρούνται

ύποπτοι για την δολοφονία του Kim Jong-nam, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της μαλαισιανής αστυνομίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Kim Jong-nam, ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, βρέθηκε δολοφονημένος στις 13 Φεβρουαρίου στην Κουάλα Λουμπούρ, ενώ ύποπτες για την δολοφονία του θεωρήθηκαν δύο γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με την αστυνομία του επιτέθηκαν ρίχνοντάς του στο πρόσωπο το νευροτοξικό αέριο VX, ένα από τα πιο τοξικά όπλα, στο διεθνές αεροδρόμιο της μαλαισιανής πρωτεύουσας.

Που στρέφεται η μαλαισιανή αστυνομία;

Η αστυνομία φαίνεται ότι ζήτησε τον προηγούμενο μήνα τη βοήθεια της Interpol για τη σύλληψη των Βορειοκορεατών υπόπτων, οι οποίοι έχουν διαφύγει από τη Μαλαισία μετά την δολοφονία.

Μέχρι στιγμής επτά Βορειοκορεάτες έχουν θεωρούνται ύποπτοι για την συμμετοχή τους στη δολοφονία. Τέσσερις από αυτούς φαίνεται πως έχουν γυρίσει πίσω στην Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε επίσης:

Κατηγορίες σε δύο γυναίκες για την δολοφονία του Kim Jong-nam

The post Κόκκινη προειδοποίηση από την Interpol Βορειοκορεάτες υπόπτους για τη δολοφονία του Kim Jong-nam appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα