Η νίκη Rutte μέσα απ’ τα μάτια της Άγκυρας

10:43 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Καθοριστική ήταν η διπλωματική αντιπαράθεση με την Τουρκία για την νίκη του Mark Rutte στην Ολλανδία, μιας και ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία λίγες μέρες πριν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση να επιδείξει τις ηγετικές του ικανότητες και να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους, οι οποίοι είδαν στο πρόσωπό του έναν πραγματικό ηγέτη.

Πώς ερμηνεύει, όμως, την εκλογική νίκη Rutte η Άγκυρα;

Σ’ ένα πρώτο σχόλιό του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, αξιολογώντας τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι απλά το αποτέλεσμα

δεν έχει καμία διαφορά.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά, όλοι έχουν το ίδιο μυαλό. Σύντομα θα ξεκινήσουν θρησκευτικοί πόλεμοι στην Ευρώπη», σχολίασε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Κατά τον Τούρκο ΥΠΕΞ, «δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και τον φασιστή Wilders».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι έχει ξεκινήσει ήδη η υπονόμευση της Ευρώπης, ενώ εκτίμησε πως σύντομα θα ξεκινήσουν και οι θρησκευτικοί πόλεμοι. «Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα. Συνήθιζαν να πολεμούν 100 χρόνια πριν. Εάν ένιωθαν έστω και λίγη ντροπή οι Ευρωπαίοι, τότε δεν θα τολμούσαν να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον κατάματα».

Οι σχέσεις Ολλανδίας- Τουρκίας είναι τεταμένες τις τελευταίες ημέρες μετά την απαγόρευση της Χάγης σε Τούρκους Υπουργούς να δώσουν το παρών σε φιλο-ερντογανικές εκδηλώσεις σε ολλανδικό έδαφος. Αυτό προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, η οποία απάντησε με σκληρές δηλώσεις, ενώ ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει διπλωματικές κυρώσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Παράλληλα, η τουρκική Κυβέρνηση εξετάζει και μια σειρά οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ολλανδίας.

Photo: Getty

The post Η νίκη Rutte μέσα απ’ τα μάτια της Άγκυρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα