Η αλλαγή στην Alexa που φέρνει τον Bradley Cooper σπίτι σου!

13:22 23/6/2022 - Πηγή: iPop

Σύντομα θα μπορείς να επιλέξεις να ακούσεις οποιοδήποτε αγαπημένο σου πρόσωπο, είτε ζει, είτε έχει πεθάνει, να σου διηγείται ιστορίες και παραμύθια, να σου παίζει μουσική ή απλά να σου ανάβει τα φώτα και όλα από τη συσκευή σου Alexa! Σκέψου, για παράδειγμα, να ξυπνάς κάθε πρωί με την φωνή του Bradley Cooper.

Η Amazon αποκάλυψε ότι θέλει να «κάνει τις αναμνήσεις να διαρκούν» και αναπτύσσει ένα σύστημα που επιτρέπει στην Alexa

να μιμείται οποιαδήποτε φωνή, αφού την ακούσει για λιγότερο από ένα λεπτό.

Έτσι, η Alexa σου θα μπορεί σύντομα να μιμηθεί έναν φίλο σου που έχεις καιρό να δεις και σου έχει λείψει ή, πιθανώς, κάποιο διάσημο πρόσωπο που αγαπάς και θαυμάζεις.

Επιτέλους το νέο iPhone θα αποκτήσει το χαρακτηριστικό που όλοι περιμέναμε!

Φωνή στην Alexa: Μιλά με τη φωνή ενός πεθαμένου αγαπημένου προσώπου

Ο στόχος μας είναι να «κάνουμε τις αναμνήσεις να διαρκέσουν» αφού «τόσοι από εμάς έχουμε χάσει κάποιον που αγαπάμε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε ο Rohit Prasad, ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon.

Η είδηση ​​ακολουθεί συζήτηση για ένα chatbot της Google, το οποίο ένας μηχανικός ισχυρίστηκε ότι ήταν ευαίσθητο και μπορούσε να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα.

Σε ένα συνέδριο στο Las Vegas την Τετάρτη, 22/6, ένα ολιγόλεπτο βίντεο απεικόνιζε ένα παιδί που ρωτάει: «Alexa, μπορεί η γιαγιά να μου διαβάσεις τον Μάγο του Οζ;»

«Συγγνώμη για χθες, είχα πιει…». Το μήνυμα που δε θα χρειαστεί να στείλεις ποτέ ξανά εάν έχεις iPhone

Λίγη ώρα αργότερα, η Alexa επιβεβαίωσε την εντολή και άλλαξε τη φωνή της.

Μιλούσε τρυφερά, λιγότερο ρομποτικά, ακριβώς σαν την γιαγιά του παιδιού, η οποία έχει φύγει από την ζωή.

Unsplash / Piotr Cichosz

Βέβαια, το συγκεκριμένο έργο της Amazon εισχωρεί σε έναν τομέα της τεχνολογίας που έχει συγκεντρώσει τον έλεγχο για πιθανά οφέλη και καταχρήσεις.

Η Microsoft Corp περιόρισε πρόσφατα ποιες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το λογισμικό της για να παπαγαλίζουν φωνές.

Το ταξίδι στον χρόνο μπορεί να συμβεί στ’ αλήθεια! Η νέα δυνατότητα της Google που κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

Ο στόχος είναι να βοηθηθούν άτομα με προβλήματα ομιλίας ή άλλα προβλήματα, αλλά κάποιοι ανησυχούν ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προπαγανδίσει πολιτικές απόψεις.

Ο κ. Prasad δήλωσε ότι ο στόχος της Amazon για την Alexa είναι η «γενίκευση ευφυΐας» ή η ικανότητα προσαρμογής στα περιβάλλοντα των χρηστών και εκμάθησης νέων εννοιών.

Είπε ότι ο στόχος είναι «να μην συγχέεται με την παντοδύναμη, uber τεχνητή γενική νοημοσύνη» ή AGI, την οποία επιδιώκουν η μονάδα DeepMind της Alphabet και ο συνιδρυτής του OpenAI από τον Elon Musk.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η αλλαγή στην Alexa που φέρνει τον Bradley Cooper σπίτι σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα