Η Super League αναλαμβάνει δράση

20:53 8/3/2016 - Πηγή: iPop

Σχεδόν 3 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Super League κατά την οποία αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με τον Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ. Παράλληλα συζητήθηκε η αναγκαιότητα να διορθωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου, να αλλάξει η κατάσταση με την διαιτησία, να στηριχθούν οι μικρές ομάδες και να επαναξεκινήσει το κύπελλο.

Κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις αλλά σε γενικές γραμμές επικράτησε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας.

Στις βασικές αποφάσεις είναι η σύσταση επιτροπής που θα έχει συναντήσεις με την ΕΠΟ και τον Σταύρο Κοντονή, η τελική απόφαση, όμως, θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

«Θα συσταθεί επιτροπή για να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή, αλλά και με την ΕΠΟ για τη διαιτησία», είπε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση και συμπλήρωσε: «Υπήρχε καλό κλίμα. Σαφώς και υπήρχαν αντεγκλήσεις αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τόσοι ιδιοκτήτες ήταν μέσα. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο χειρότερο σημείο, ας συμφωνήσουμε όλοι σε κοινά πρόσωπα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ θα πω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πρόσωπα και παντού. Είπα ότι είμαστε στο χειρότερο σημείο. Πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε πρόσωπα και στα πάντα».

«Τα ίδια και τα ίδια…»

«Είχα καιρό να έρθω ήρθα σήμερα. Ακουστήκανε οι γνώμες όλων δηλαδή τα ίδια και τα ίδια. Είπαν όλοι τις απόψεις τους, θα τα ξανασυζητήσουμε στο επόμενο συμβούλιο που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας» είπε ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για όσα συζητήθηκαν. Σχολιάζοντας το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ο κ. Θεοδωρίδης είπε: «Τα αποδυτήρια στο “Καραϊσκάκη” είναι μοναστήρι, έτσι θα είναι και με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να είναι εκδηλωτικοί αλλά σε κόσμια πλαίσια. Ο Παναθηναϊκός θα έχει την αντιμετώπιση που πρέπει στο “Καραϊσκάκη”. Εύχομαι να γίνει ένα ματς σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ».

Ιβάν Σαββίδης VS εκπρόσωποι Ολυμπιακού

Τα αίματα άναψαν όταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, στράφηκε φραστικά κατά των εκπροσώπων Ολυμπιακού οι οποίοι έφτασαν κοντά στην αποχώρηση από την συνεδρίαση.

Ο κ. Σαββίδης σχολίασε γι’ ακόμα μία φορά τη στάση του διαιτητή του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό λέγοντας ότι «ο Παππάς ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής. Γιατί δεν διέκοψε το παιχνίδι όταν έπεσε το ποτήρι στον Σίλβα; Αν εκεί το διέκοπτε δεν θα έλεγα τίποτα και δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. Όμως ο Παππάς δεν ήθελε να το διακόψει για τους δικούς του λόγους και να κάνει τα δικά του».

Ο μεγαλομέτοχος του δικεφάλου πρότεινε στους υπόλοιπους που μετείχαν στη συνεδρίαση να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των διαιτητών και να παίρνουν μισθό και μπόνους από τη Super League για να γίνουν ανεξάρτητοι.

«Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο ισχυρός παράγοντας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ζήτησε να «μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας» και εξήγησε πως «όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι μικροί μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Μην κρυβόσαστε και μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσεις ας βοηθήσει».

Ο κ. Μελισσανίδης συμφωνόντας με τον κ. Σαββίδη είπε πως ο μόνος τρόπος για να διορθωθεί η κατάσταση είναι οι άνθρωποι της Super League να βάλουν πλάτη:

Ο Ιβάν έχει δίκιο εμείς πρέπει να δούμε πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Να φτιάξουμε μία επιτροπή με τους τέσσερις μεγάλους και δύο εκπροσώπους των μικρών. Αυτή η επιτροπή να πάει στον Κοντονή και να ζητήσουν να φτιάξει η διαιτησία. Αυτοί οι έξι θα αναλάβουν αυτό το καθήκον. Να γίνει μία κοινώς αποδεκτή κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα η ΕΠΟ και να ολοκληρωθεί ο θεσμός του κυπέλλου. Και μία ακόμα πρόταση, ο πρωταθλητής πρέπει να δίνει το 40% από την Σούπερ Λίγκα στις μικρές ομάδες για να δυναμώσουν και να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Ένα πρόβλημα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι όλοι παίζουν στοιχήματα

The post Η Super League αναλαμβάνει δράση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα