Η Microsoft εμπιστεύεται την Ελλάδα και επενδύει 1 δισ., αλλά τι σημαίνει όλο αυτό για τη χώρα μας;

15:11 5/10/2020 - Πηγή: iPop

Η Microsoft στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει. Μια μεγάλη επένδυση που καθιστά τη χώρα μας κόμβο του παγκόσμιου Cloud. Τι σημαίνει όλο αυτό για την Ελλάδα;

«Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της, τώρα αποκτά και το

cloud της» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα. Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος του παγκόσμιου Cloud (υπολογιστικού «νέφους»), το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Όμως, τι σημαίνει όλο αυτό πρακτικά για την Ελλάδα;

Η Microsoft επενδύει στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, προσδίδοντας κύρος και χρήμα στην ελληνική οικονομία. Μάλιστα, δεν πρόκειται για ένα μικρό ποσό, αφού το όφελος για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Η χώρα μας θα φιλοξενήσει ένα Data Center, Κέντρο Δεδομένων, που λίγες χώρες στον κόσμο φιλοξενούν, ενώ αναμένεται να υπάρξουν θετικές επιπτώσεις για την απασχόληση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την επιστημονική έρευνα, την ανακοπή της «διαρροής εγκεφάλων» (brain drain) κ.α.

Όπως αναφέρθηκε και στην παρουσίαση της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να αποθηκεύονται με ασφάλεια μεγάλοι όγκοι δεδομένων (bid data) στην ίδια τη χώρα μας, κάτι σημαντικό για το Δημόσιο και τους πολίτες, το οποίο αναμένεται στην πορεία να φέρει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και χαμηλότερο κόστος, χάρη στην παραμονή των δεδομένων στην Ελλάδα. Στόχος είναι όλοι οι Έλληνες να βρίσκονται με τους νικητές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αντιμετωπίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και της οικονομίας όχι απλώς ως μία προτεραιότητα. Αλλά ως τον πιο κρίσιμο βραχίονα, προκειμένου η χώρα να κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Για να είναι όλοι οι Έλληνες με τους νικητές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. pic.twitter.com/2fiNgeZpgx

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 5, 2020

Όπως είπε ο κ. Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, αυτή είναι «η μεγαλύτερη επένδυση στα 28 χρόνια της Microsoft στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «δείχνει εμπιστοσύνη στον λαό, την οικονομία και την κυβέρνηση», ενώ τόνισε ακόμα την αξία αυτής της επένδυσης, λέγοντας «το ηλεκτρικό ρεύμα του 21ου αιώνα και το φέρνουμε στην Ελλάδα. Μιλάμε για ταχύτητα πρόσβασης στο υπολογιστικό κομμάτι. Θα είναι σαν να έχουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή στη διπλανή πόρτα. Θα βασιζόμαστε σε υπηρεσίες υπολογισμού με μια τρομακτική ταχύτητα σαν την ταχύτητα του φωτός».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Η Microsoft εμπιστεύεται την Ελλάδα και επενδύει 1 δισ., αλλά τι σημαίνει όλο αυτό για τη χώρα μας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα