Ξεκίνα να πίνεις γάλα πριν τον ύπνο και βελτίωσε την υγεία σου κι όχι μόνο!

20:38 4/10/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα ξέρεις κι εσύ πως οι γονείς από μικρή ηλικία δίνουν στα παιδιά τους να πίνουν γάλα πριν τον ύπνο, πέρα κι απ’ το πρωί. Κι η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο που το κάνουν. Γιατί όμως;

Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τα οστά κι όχι μόνο. Όμως, το γάλα πριν τον ύπνο είναι πολύ σημαντικό, αφού σε βοηθάει να κοιμηθείς και μάλιστα καλύτερα απ’ όσο νομίζεις. Εσύ πίνεις γάλα πριν πέσεις για ύπνο; Σου έχουμε όλους τους λόγους για να το κάνεις κάθε βράδυ από ‘δω και πέρα.

Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις γάλα πριν τον ύπνο; Το γάλα περιέχει συστατικά που
μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σου

Αρκετές μελέτες σε ανθρώπους και ζώα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερο ύπνο. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη και μελατονίνη, που μπορούν να σου προσφέρουν ευκολότερο και γρηγορότερο τον ύπνο. Η τρυπτοφάνη παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση ευτυχίας και ευεξίας, ενώ σε βοηθάει και να χαλαρώσεις.

Freepik Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης

Εάν δεν τρως το βράδυ πριν τον ύπνο, μπορεί να έχεις πρόβλημα να κοιμηθείς όλη τη νύχτα. Εάν θες να αποφύγεις το ενδεχόμενο να ξυπνήσεις μες τη μέση της νύχτας επειδή το στομάχι σου γουργουρίζει, δοκίμασε να πιεις γάλα πριν κοιμηθείς.

Μύθοι και αλήθειες για το γάλα που πιθανότατα δεν γνωρίζεις!

Παίζει κι η ψυχολογία τον ρόλο της

Το να πίνεις γάλα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο είναι και κάτι σαν “τελετουργικό” κατά κάποιον τρόπο, ενώ σε βοηθά και να χαλαρώσεις. Επίσης, αν έχεις αυτή τη συνήθεια από παιδί, το γάλα έχει ενταχθεί στη ρουτίνα του ύπνου σου, ενώ ίσως και να σου θυμίζει αγαπημένες αναμνήσεις.

Pexels Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να σε κάνει να πάρεις επιπλέον κιλά, οπότε η βελτίωσή του θα μπορούσε να σε βοηθήσει να επιστρέψεις στο κανονικό σου βάρος. Δεδομένου ότι το γάλα είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικές πρωτεΐνες, είναι ένα καλό υποκατάστατο των νυχτερινών σνακ κι ίσως να σε βοηθήσει και με την βραδινή λιγούρα.

Το γάλα έχει πολλά θετικά, όμως μην ξεχνάς ότι πρέπει να προσέξεις μην τυχόν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, γιατί τότε μόνο ευχάριστο δε θα είναι να πίνεις γάλα κάθε βράδυ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξεκίνα να πίνεις γάλα πριν τον ύπνο και βελτίωσε την υγεία σου κι όχι μόνο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνα,xekina