Χαλάει η μπαταρία αν φορτίζεις το κινητό όλο το βράδυ; 9+1 μύθοι για το κινητό που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι σήμερα!

12:41 5/10/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο καλά γνωρίζεις το κινητό σου τηλέφωνο, που χειρίζεσαι κάθε μέρα; Μάλλον όχι και τόσο, αφού υπάρχουν μερικοί μύθοι για το κινητό που πιστεύεις κι εσύ μέχρι σήμερα, αν και νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για τα κινητά.

Ναι, καλά κατάλαβες, όσο κι αν νομίζεις πως δεν έχεις πέσει στην παγίδα, την έχεις πατήσει κι εσύ. Κι αυτοί διότι κυκλοφορούν εδώ και χρόνια κάποιοι μύθοι για το κινητό που τους πιστεύεις, κι αν όχι όλους, τουλάχιστον μερικούς από αυτούς σίγουρα.

10 μύθοι για το κινητό που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι σήμερα Μύθος #1: Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης βοηθά την
όρασή σου

Ίσως πιστεύεις ότι το να μειώνεις τη φωτεινότητα της οθόνης σου, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι καλύτερο για τα μάτια σου. Ωστόσο, οι ειδικοί διαφωνούν και λένε ότι όταν σκοτεινιάζεις την οθόνη σου δεν είναι πάντα καλό, όπως φυσικά δεν είναι υγιές και το να έχει μεγάλη διαφορά η φωτεινότητα του κινητού σου με αυτήν γύρω σου, καθώς τα μάτια σου πονάνε πιο εύκολα και προκαλούνται πονοκέφαλοι. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξεις την ίδια φωτεινότητα οθόνης με αυτήν γύρω σου, δηλαδή το φυσικό φως για τα μάτια σου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να προσαρμόζεις την φωτεινότητα του κινητού σου, αλλά αυτή του δωματίου.

Μύθος #2: Η φόρτιση του τηλεφώνου σου κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστρέφει την μπαταρία

Τα smartphone ονομάζονται “έξυπνα” για καλό λόγο. Μεταξύ όλων των λειτουργιών τους είναι επίσης η δυνατότητα αναγνώρισης ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Το τηλέφωνό σου σταματήσει να λαμβάνει ενέργεια χωρίς να χρειάζεται να το αποσυνδέσεις, όπως απενεργοποιείται όταν η μπαταρία είναι χαμηλή. Εάν θέλεις βέβαια να προστατεύσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, μην αφήνεις το τηλέφωνό σου να αποφορτίζεται πλήρως πολύ συχνά και μην το παρακάνεις με την φόρτιση το βράδυ. Μην ξεχνάς πως η κάθε μπαταρία έχει τις δικές της αντοχές.

Pixabay Μύθος #3: Πρέπει να κλείσεις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείς για εξοικονόμηση μπαταρίας

Ίσως να νομίζεις ότι όσο περισσότερες εφαρμογές έχεις ανοίξει στο παρασκήνιο, τόσο πιο δύσκολα λειτουργεί το τηλέφωνό σου. Στην πραγματικότητα, όπως ισχυρίστηκε η εταιρεία της Apple, το κλείσιμο εφαρμογών για εξοικονόμηση ενέργειας μπαταρίας είναι άσκοπο και το κάνει χειρότερο. Όλες οι εφαρμογές είναι αυτόματα ενεργοποιημένες εκτός και αν παρεμβαίνει με το χέρι το κλείσιμο τους.

Μύθος #4: Όσο περισσότερα megapixel έχει η κάμερα του τηλεφώνου σου, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της φωτογραφίας

Όταν αγοράζεις ένα τηλέφωνο, το μέγεθος των megapixel φαίνεται να είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η κάμερα θα είναι καλής ποιότητας ή όχι. Αλλά δεν είναι πραγματικά σημαντικό για επαγγελματίες φωτογράφους που χρησιμοποιούν ήδη πραγματικές κάμερες αλλού. Για έναν χρήστη τηλεφώνου, δεν έχει σημασία ο αριθμός των megapixel, αλλά το μέγεθός τους. Τα καλύτερα megapixel είναι τα μεγαλύτερα και είναι αυτά που θα σου δώσουν φωτογραφίες ιδανικής ποιότητας.

5+1 λάθη που συντομεύουν τη ζωή του κινητού και του υπολογιστή σου!

Μύθος #5: Χρησιμοποίησε πιστολάκι μαλλιών αν το κινητό πέσει στο νερό

Το πιστολάκι μαλλιών δεν είναι καλή ιδέα, διότι ενώ μπορεί να στεγνώσει το τηλέφωνό σου, θα μπορούσε επίσης να το θερμαίνει πάρα πολύ, κάτι που σίγουρα δεν είναι καλό για τη συσκευή σου.

Μύθος #6: Είναι κακή ιδέα να έχεις το τηλέφωνο και την πιστωτική σου κάρτα μαζί

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι ένα τηλέφωνο και μια πιστωτική κάρτα δεν πρέπει να τοποθετούνται κάπου μαζί, επειδή η μαγνητική ταινία στην πιστωτική κάρτα μπορεί να απομαγνητιστεί από το τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να ισχύει για μαγνήτη ψυγείου, αλλά όχι για το τηλέφωνό σου κι αυτό γιατί το μαγνητικό πεδίο είναι πολύ αδύναμο για να επηρεάσει την κάρτα σου. Μερικοί άνθρωποι δεν βάζουν μαζί την κάρτα και το τηλέφωνό τους, ώστε σε περίπτωση κλοπής να κλαπεί τουλάχιστον ένα από τα δύο αντικείμενα. Αυτή η εκδοχή έχει περισσότερο νόημα από την εκδοχή με την πιστωτική κάρτα.

Μύθος #7: Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες από τηλέφωνα προκαλούν καρκίνο, πρόωρους τοκετούς και άλλους κινδύνους για την υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ερωτήθηκε σχετικά με αυτό το 1990 και μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί 25.000 άρθρα. Ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι τα αδύναμα μαγνητικά πεδία μπορούν να είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, ο ΠΟΥ ισχυρίζεται επίσης ότι εάν ένα άτομο στέκεται δίπλα σε μια κεραία ή ραντάρ που εκπέμπει κύματα, οι κίνδυνοι είναι πολύ υψηλότεροι.

Pexels Μύθος #8: Τα απολυμαντικά μαντηλάκια μπορούν να καταστρέψουν την οθόνη του τηλεφώνου

Υπάρχει ένας αστικός μύθος που λέει ότι το smartphone είναι δέκα φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας και ότι πολλές αποικίες βακτηριδίων έχουν εγκατασταθεί άνετα εκεί. Και εν μέρει δεν είναι ψέμα, αν ξεχνάς να το καθαρίσεις. Η απολύμανση της οθόνης μειώνει τον κίνδυνο προσβολής ιών και δερματικών παθήσεων, όπως η ακμή. Αλλά τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι ασφαλή για το τηλέφωνό σου; Η Apple ισχυρίζεται ότι ναι, είναι. Επιπλέον, υπάρχει ένα σαπούνι για όλα τα smartphone που απολυμαίνει την οθόνη χωρίς να την καταστρέψει, όμως εμπειρικά θα σου πούμε ότι και τα δικά μας κινητά δεν έχουν πάθει τίποτα με τα κλασσικά μαντηλάκια του εμπορίου.

Δες πώς να καθαρίσεις το κινητό σου από τα μικρόβια!

Μύθος #9: “Θα μπορούσες να μαγειρέψεις ένα αυγό με το τηλέφωνό σου”

Αυτή η πεποίθηση εδραιώθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν και οι άνθρωποι έκαναν ψεύτικα «πειράματα» όπου «μαγείρευαν ένα αυγό» χρησιμοποιώντας τα κύματα που προέρχονταν από ένα τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα, τα τηλέφωνα δεν μπορούν να μαγειρέψουν αυγά ή ποπ κορν, ή οτιδήποτε άλλο, επειδή δεν μπορούν να δημιουργήσουν την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται.

Μύθος #10: Το δωρεάν Wi-Fi είναι ασφαλές

Το δωρεάν Wi-Fi είναι πολύ δελεαστικό ομολογουμένως, ειδικά επειδή προσφέρεται συνήθως σε πολλούς δημόσιους χώρους. Αλλά δεν είναι πραγματικά ασφαλές να κάνεις τραπεζικές συναλλαγές ή να εισάγεις κωδικούς πρόσβασης οποιουδήποτε είδους ενώ είσαι συνδεδεμένος σε δημόσιο Wi-Fi κι αυτό γιατί είναι πιο εύκολο για κάποιον να δει τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι, καθώς και να “κλέψει” τα δεδομένα σου. Φυσικά και δεν ισχύει πάντα αυτό, αλλά καλύτερα να χρησιμοποιείς το δημόσιο Wi-Fi για άλλους, πιο ασήμαντους λόγους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Χαλάει η μπαταρία αν φορτίζεις το κινητό όλο το βράδυ; 9+1 μύθοι για το κινητό που συνεχίζεις να πιστεύεις μέχρι σήμερα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα