Η Lagarde επιμένει| Ζητά άμεσα αναδιάρθρωση του χρέους και μεταρρυθμίσεις

12:01 10/3/2017 - Πηγή: iPop

Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εστιάζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε καταβάλει προσπάθειες για να πείσει τους Ευρωπαίες ηγέτες έτσι ώστε άμεσα να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις.

Στη συνέντευξη της στην εφημερίδα, Le Parisien, η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα

του ελληνικού χρέους, και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας:

Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα, πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Τούτο απαιτεί μια αναδιάρθρωση, που θα μπορούσε να γίνει με διάφορες ενέργειες όπως, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων

Εστίασε επίσης στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να πεισθούν οι πιστωτές, εξηγώντας:

Παίρνουμε το ραβδί του προσκυνητή και περιοδεύουμε, εξηγώντας και ξαναεξηγώντας και ξαναεξηγώντας. Αυτό προσπαθώ να κάνω

Ειδική αναφορά έκανε στη συνέχεια στο Brexit και συγκεκριμένα στο κατά πόσο αυτό αποτελεί ζωτικό κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμώντας:

Η Μεγάλη Βρετανία εκπροσωπεί περίπου το 13% των εξαγωγών της ευρωζώνης, για τις οποίες ξαφνικά θα τεθούν ερωτήματα, χωρίς να ξέρουμε για την ώρα με ποιον τρόπο θα αντιμετωπισθούν. Έχουμε, επίσης, τους δεσμούς στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και στο θέμα των «διαβατηρίων» για τις τράπεζες που έχουν εγκατασταθεί στη Μ. Βρετανία. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν συνέπειες που δεν μπορούμε ακόμα να μετρήσουμε

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε, πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει το αν είναι επικίνδυνος ή όχι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και σημείωσε:

«Περιμένω γραπτά κείμενα και ακόμα δεν έχω τίποτα δει. Δεν θέλω να αντιδρώ σε twitters».

«Το σίγουρο είναι ότι θεωρούμε απολύτως απαραίτητη μια χρηστή δημοσιονομική ρύθμιση, έναν ισχυρό οικονομικό κανονισμό (une réglementation financière solide) και επ’ αυτού το ΔΝΤ θα επαγρυπνεί» πρόσθεσε.

Για την προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία:

Η Lagarde εκτίμησε, πως η εκλογική διαδικασία του Μαΐου για την προεδρία της χώρας «θα παίξει αποφασιστικό ρόλο, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα, διότι ή θα έχουμε μια ενδυνάμωση του γαλλο-γερμανικού ρόλου, ή μια άλλη κατάσταση, αυτή της εξόδου από το ευρώ, την οποία προτείνουν ορισμένοι υποψήφιοι, με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την ΕΕ. Μια τέτοια περίπτωση θα άνοιγε βραχυπρόθεσμα μια περίοδο μεγάλης ανασφάλειας, ανισορροπίας και φτωχοποίησης της Γαλλίας».

The post Η Lagarde επιμένει| Ζητά άμεσα αναδιάρθρωση του χρέους και μεταρρυθμίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα