Η Ariana DeBose κερδίζει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και γράφει ιστορία!

14:46 28/3/2022 - Πηγή: iPop

Για δεύτερη φορά στην ιστορία των Όσκαρ, η Ακαδημία αναγνώρισε μια queer ηθοποιό που υποδύθηκε την Anita στο «West Side Story». Η Ariana DeBose έγραψε ιστορία ως η πρώτη ανοιχτά queer έγχρωμη ηθοποιός που κερδίζει ένα τέτοιο βραβείο!

Η Ariana DeBose πήρε το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για τον χαρακτήρα της Anita – της στενής έμπιστης φίλης της Μαρίας και του Bernardo – στο remake του κλασικού μιούζικαλ

από τον Steven Spielberg. Είναι ο ίδιος πρωταγωνιστικός ρόλος που κέρδισε η Rita Moreno το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου πριν από 60 χρόνια το 1962.

Ariana DeBose Oscar winner #Oscars pic.twitter.com/CC5J0Inu8d

— ☆ (@ernandx) March 28, 2022

Oscars 2022: Όλοι οι νικητές και η σοκαριστική στιγμή που ο Will Smith χαστούκισε τον Chris Rock

Η Ariana DeBose: Η πρώτη ανοιχτά queer ηθοποιός που πήρε Όσκαρ

Στη σκηνή, η DeBose απέτισε φόρο τιμής στην προκάτοχό της στο «West Side Story» την Moreno, η οποία βρισκόταν στο κοινό.

«Με κοιτάς επίμονα αυτή τη στιγμή και είμαι τόσο ευγνώμων», είπε η DeBose. «Η Anita, άνοιξε το δρόμο για πολλούς σαν εμένα. Σ ‘αγαπώ τόσο πολύ».

Σε μια άλλη ιστορική στιγμή, η DeBose έγινε η πρώτη ανοιχτά queer έγχρωμη γυναίκα και η δεύτερη Λατίνα που κέρδισε Όσκαρ ερμηνείας. Η ίδια, με έντονα συναισθήματα χρειάστηκε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσει τι συμβαίνει και τι σημαίνει αυτό το βραβείο για εκείνη.

#StandWithUkraine: Ενός λεπτού σιγή για την Ουκρανία στα Όσκαρ 2022

With a sweep of her “West Side Story” character’s skirt, Ariana DeBose has swept into history as the first openly queer woman of color to win an #Oscar in an acting category. https://t.co/Zl7znvpu2A

Los Angeles Times (@latimes) March 28, 2022

«Φανταστείτε αυτό το κοριτσάκι στο πίσω κάθισμα ενός λευκού Ford Focus. Κοιτάξτε την στα μάτια, βλέπετε μια ανοιχτά queer έγχρωμη γυναίκα και Λατίνα που βρήκε τη ζωή και τη δύναμή της στην τέχνη», είπε με έντονες επευφημίες και χειροκροτήματα από το κοινό. «Αυτό πιστεύω ότι είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε. Έτσι, σε οποιονδήποτε έχει αμφισβητήσει ποτέ την ταυτότητά σας, σας υπόσχομαι το εξής: Υπάρχει πράγματι μια θέση εδώ για εμάς».

Στην ομιλία της, η DeBose ξεχώρισε επίσης το ξεχωριστό τραγούδι της Anita, «America». «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί η Anita τραγουδάει: «Θέλω να είμαι στην Αμερική», είπε η DeBose. «Επειδή ακόμη και σε αυτόν τον γκρίζο κόσμο που ζούμε, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

Στα παρασκήνια μετά το τέλος των Όσκαρ, η DeBose μίλησε περαιτέρω για αυτό που χαρακτήρισε «μια ιστορική στιγμή» με την βράβευσή της.

The Oscar for Best Actress in a Supporting Role goes to… #Oscars pic.twitter.com/uFBNyTThG0

— The Academy (@TheAcademy) March 28, 2022

«Είμαι μια ανοιχτά queer έγχρωμη γυναίκα και αυτό είναι απίστευτο, παιδιά», δήλωσε. Σημείωσε ότι είναι «η δεύτερη Λατίνα που κερδίζει βραβείο υποκριτικής» μετά την Moreno. «Και νομίζω ότι αυτό απλώς αποδεικνύει ότι υπάρχει χώρος για εμάς. Είναι μια όμορφη στιγμή και με τιμά πραγματικά αυτό».

Λάμψη και γκλίτερ στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ! Αυτοί είναι οι celebrities που ξεχώρισαν με τα looks τους και σου δίνουν έμπνευση

Το 1962, η Rita Moreno κέρδισε το ίδιο βραβείο για τον ίδιο ρόλο. Η Moreno πρωταγωνίστησε ως Anita στην αρχική ταινία «West Side Story» και έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ισπανόφωνη ηθοποιός που κέρδισε στην κατηγορία του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου.

«Η Ariana DeBose είναι μια εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός και μια τρομερή υποστηρίκτρια των LGBTQ ατόμων και των έγχρωμων ανθρώπων», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kate Ellis, σε δήλωσή της την Κυριακή, 27/3. «Όχι μόνο έγραψε ιστορία απόψε ως η πρώτη queer έγχρωμη γυναίκα που κέρδισε Όσκαρ, αλλά έστειλε ένα όμορφο και επίκαιρο μήνυμα στους LGBTQ νέους. Ελπίζω ότι οι νέοι LGBTQ σε όλο τον κόσμο να την είδαν να κερδίζει, να την άκουσαν να μιλάει και να μη σταματήσουν να ονειρεύονται».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ariana DeBose κερδίζει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου και γράφει ιστορία! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα