ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού

08:20 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Νέο συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα, Τετάρτη, από τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «απαιτεί εδώ και τώρα την απόσυρση του απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Διαφορετικά

προειδοποιεί για 48ωρη γενική απεργία, εάν η Κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο στην Βουλή.

Η ανακοίνωση αναφέρει στην συνέχεια: «Όσο Κυβέρνηση και δανειστές συνεχίζουν την άγρια πολιτική λιτότητας και πεκικοπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθήκον των συνδικάτων είναι να απεργούν, να διαμαρτύρονται, να διαδηλώνουν».

Στο συλλαλητήριο το παρών θα δώσουν επίσης συνδικαλιστικοί κι επιστημονικοί φορείς.

Παρόμοιο κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κάνει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία στην δική της ανακοίνωση τονίζει πως «οι προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται».

Στην συνέχεια εκφράζεται η άποψη ότι οι προτάσεις κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «και απορρέουν από το τρίτο Μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Σημειώνεται πως και η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι προτίθεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, να προχωρήσει σε καταλήψεις κτιρίων και νέα γενική απεργία εάν η Κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

The post ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα