Μητσοτάκης: Μαζί μου ο Τσίπρας περνάει άσχημα

08:09 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Καλοδεχούμενες θα ήταν οι εκλογές εάν ερχόντουσαν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν επιθυμεί να γίνει ένας από τους Πρωθυπουργούς της κρίσης, αλλά εκείνος που θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Α. Τσίπρας περνάει άσχημα μαζί του, καθώς αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει

πραγματική αντιπολίτευση.

Δεν τις ζητεί, αλλά θα ήταν καλοδεχούμενες αν ερχόντουσαν οι εκλογές, είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ το βράδυ της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή. Σχετικά με το εάν προτιμά Οικουμενική ή εκλογές, απάντησε ξεκάθαρα εκλογές, εκφράζοντας την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία θα έβγαινε νικήτρια, καθώς ο Α. Τσίπρας θα είχε χάσει την δεδηλωμένη.

Όσον αφορά το κατά πόσον έχει τρεμούρα να γίνει Πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν θέλω να προσθέσω τον εαυτό μου στο πάνθεον των Πρωθυπουργών της κρίσης. Με ενδιαφέρει να γίνω ένας καλός Πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Για το ρόλο που έχει ως Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι:

Πιστεύω ότι μαζί μου ο κ. Τσίπρας περνάει άσχημα αισθάνεται ότι υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση. Δεν θυμάμαι άλλον αρχηγό αντιπολίτευσης να υπερτερεί του Πρωθυπουργού σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ, παραδέχτηκε πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά προκειμένου να πειστεί ο κόσμος ότι το κόμμα έμαθε από τα λάθη του.

Προσφυγικό

Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση όσον αφορά την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος:

Βάλαμε χαμηλά τον πήχη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω. Πήραμε τα ελάχιστα από αυτά που περιμέναμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τα πρώτα συμπεράσματα της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ σκεπτικοί. Αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Η Τουρκία διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά, κάτι που κάνει πάντα καλά. Είμαι ανήσυχος σχετικά με την ευκολία με την οποία η Ευρώπη ικανοποιεί τα τουρκικά αιτήματα

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ντροπιαστική κι εφιαλτική την κατάσταση στην Ειδομένη, τόνισε πως υπάρχει «τρομακτική διαχειριστική ανεπάρκεια» από μεριάς της Κυβέρνησης κι ότι κάτι τέτοιο «μας προσβάλει ως χώρα». Εξέφρασε την άποψη ότι η Κυβέρνηση δεν γνωρίζει τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών κι ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονιστής της ουσίας κι όχι της επικοινωνίας.

The post Μητσοτάκης: Μαζί μου ο Τσίπρας περνάει άσχημα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα