ΓΣΕΕ: Η Κυβέρνηση προσπαθεί να σερβίρει το «πικρό ποτήρι»

18:49 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ασκεί σφοδρότατη κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, κατηγορώντας την μάλιστα ότι με «επικοινωνιακά φτιασιδώματα επιχειρεί να σερβίρει το πικρό ποτήρι».

Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει την πρόταση «ταφόπλακα» για το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, ενώ τονίζει ότι το ασφαλιστικό θα λυνόταν με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση
της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος συνεχίζει, προσθέτοντας:

«Αγνοώντας για πολλοστή φορά τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικότερα τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους θεσμικούς εκπροσώπους αυτών, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί έναν κατ΄ επίφαση διάλογο για να περάσει προειλημμένες αποφάσεις. Αγνοεί μάλιστα τους θεσμούς κοινωνικής διαπραγμάτευσης με προκλητικό τρόπο.

Δεν θα μείνουμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια, ως απλός παρατηρητής της κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που επιχειρούν Κυβέρνηση και δανειστές.

Αντίθετα, θα εντείνουμε τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να αποκαλύψουμε και να αποτρέψουμε ένα ακόμη προμελετημένο έγκλημα».

Να τονίσουμε πως νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε πως το ασφαλιστικό βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ εξετάζονται οι προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης γύρω από τις νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

The post ΓΣΕΕ: Η Κυβέρνηση προσπαθεί να σερβίρει το «πικρό ποτήρι» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα