Έκτακτο! Στον αέρα η Ελλάδα και η κυβέρνηση...

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Standaard, εάν οι δανειστές δεν εγκρίνουν το πρόγραμμα για το ασφαλιστικό τότε «ο πρόγραμμα διάσωσης θα βρεθεί στον αέρα» και συμπληρώνει πως «Η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να μεταρρυθμίσει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα».

Η Ελλάδα σύμφωνα με το δημοσίευμα...
βρέθηκε ύστερα από αρκετούς μήνες, ξανά στο προσκήνιο ενδιαφέροντος στην Ευρώπη: «Το ασφαλιστικό φέρνει εκ νέου την Ελλάδα
στο προσκήνιο ύστερα από έξι μήνες σχετικής ησυχίας».
Οι χώρες της ευρωζώνης έχουν ήδη ταχθεί εναντίον της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα έκανε το κόστος εργασίας στην Ελλάδα ακριβότερο, δυσχεραίνοντας περαιτέρω τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας, η οποία παραμένει σε επίπεδα άνω του 25%.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του Ταμείου, το 80% των ελληνικών δημοσίων δαπανών προέρχεται από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα το ΔΝΤ δεν θεωρεί το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα βιώσιμο, καθότι η συντήρηση των συνταξιοδοτικών ταμείων απορροφά πόρους που ισοδυναμούν με το 10% του προϋπολογισμού. «Εντούτοις τυχόν αλλαγές στο Ασφαλιστικό συνεπάγονται πολιτικό κόστος επειδή πολλές ελληνικές οικογένειες συντηρούνται από μία και μόνον σύνταξη» ενώ τονίζει πως «Από τις διαρροές του προσχεδίου προκύπτει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει τις υψηλότερες συντάξεις από τα 2.600 ευρώ τον μήνα στα 2.300 ευρώ. Μειώσεις προβλέπονται και για τους δικαιούχους πολλαπλών συντάξεων, οι οποίοι στο εξής δεν θα μπορούν να λαμβάνουν περισσότερα από 3.000 ευρώ, έναντι 3.600 που λάμβαναν μέχρι τώρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα