Απάντηση Γεροβασίλη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό

18:06 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Στην επικρίσεις που δέχτηκε η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό θέλησε να απαντήσει η Όλγα Γεροβασίλη η οποία αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος;

«O υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη σύμπνοια όπως πάντα, αποφάσισαν ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξεχάσουν με ποιον

τρόπο οι κυβερνήσεις τους κράτησαν ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα, θυσιάζοντας τους συνταξιούχους. Θεωρούν ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους επικαλούμενοι το περίφημο mail Χαρδούβελη, το οποίο ούτε ως βάση συζήτησης δεν έγινε αποδεκτό, ενώ ταυτόχρονα πίεζαν με όλους τους τρόπους να δεχτούμε το καταστροφικό πακέτο Γιούνκερ του καλοκαιριού» σημείωσε.

Ενώ θέλοντας να τους θυμίσει τι είχε συμβεί στο παρελθόν με τις περικοπές που επιβλήθηκαν στην προηγούμενη πενταετία συμπλήρωσε:

«Το 2010 κόπηκαν τα επιδόματα αδείας και εορτών για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Αντικαταστάθηκαν από βοηθήματα των 200-400 ευρώ.

Έγιναν μειώσεις 3 ως 10% για παροχές πάνω από 1.400 ευρώ.

Το 2011 επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και μειώθηκαν εκ νέου 3 ως 14% οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Η Ειδική Εισφορά επεκτάθηκε στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ με μειώσεις 3 ως 10%.

Αυστηροποιήθηκαν περαιτέρω τα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάσουν οριστικά χιλιάδες συνταξιούχοι.
Την ίδια χρονιά επιβλήθηκαν νέες μειώσεις 6 ως 14% από την αύξηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης».

Κλείνοντας η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε σε έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης και είπε πως όλοι αυτοί που ασκούν κριτική στην ουσία προσφεύγουν σε αγοραίες εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό.

Νωρίτερα και το Ποτάμι είχε αναφερθεί σε ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε πως το ασφαλιστικό βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ εξετάζονται οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από τις νέες μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

The post Απάντηση Γεροβασίλη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα