Γράμμα προς τον εαυτό μας: «Το γεγονός ότι δεν έγινε το 2022 δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ! Θα γίνει όταν το αποφασίσεις!»

20:31 30/12/2022 - Πηγή: iPop

Ξέρω ότι στη φάση του απολογισμού ίσως νιώθεις απογοήτευση από τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν. Δεν πήρες πτυχίο, δεν έκοψες το κάπνισμα, δεν έχασες εκείνα τα 10 κιλά που κουβαλάς τα τελευταία χρόνια, δεν βρήκες τη δουλειά των ονείρων σου, δεν τα έφτιαξες με το αγόρι που θες, δεν πήγες στο δικό σου σπίτι, δεν αγόρασες αυτοκίνητο. Πολλά δεν μέσα σε μια μόνο πρόταση. Πολλές οι ματαιώσεις και οι απογοητεύσεις. Το ξέρω πονάει αυτή η συζήτηση. Δεν θες να τον κάνεις τον απολογισμό

σου φέτος. Νιώθεις μια αποτυχία όρθια, νιώθεις απογοήτευση. Τα βλέπεις όλα αυτά τα όνειρα να σε κοιτούν από μια γωνιά και να σου λένε, γιατί;

Όταν νιώθεις απογοήτευση από τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν

Θες να σου πω κάτι; Δεν είσαι ο μόνος που τις τελευταίες μέρες του χρόνου κάνεις απολογισμό και νιώθεις άσχημα από τα αποτελέσματα που έφερε αυτή η χρονιά για σένα. Και για να είμαστε και δίκαιοι, μπορεί να έχεις την λίστα γεμάτη από πράγματα που δεν ολοκλήρωσες όπως θα ήθελες, όμως έφτασες μέχρι ενός σημείου.

365 μέρες κάτι έκανες, κάπου διέθετες την ενέργεια και τον χρόνο σου. Κάπου έφερες καλό πρόσημο, κάποιο καλό αποτέλεσμα έφερε η προσπάθεια για σένα το 2022. Για να λειτουργήσει σωστά ο απολογισμός πρέπει να απολογίσεις και το θετικό πρόσημο, όχι μόνο το αρνητικό.

Είναι δύσκολο να φύγει το μάτι σου από το ανολοκλήρωτο

Το ξέρω ότι εκεί πάει το μάτι σου, δεν θες να ασχοληθείς με τη μια επιτυχία όταν υπάρχουν τόσα που δεν κατάφερες. Όμως είναι βασικό κομμάτι της διαδικασίας το να δεις, να αναγνωρίσεις και να εκτιμήσεις το σύνολο της κατάστασης. Αλλιώς θα είναι σαν να κλέβεις από εσένα. Σαν να σου δίνεις τη μισή πληροφορία.

Δεν τεμπέλιασες, δεν καθόσουν με τα χέρια σταυρωμένα να κοιτάς το ταβάνι, δεν έτρωγες κάθε μέρα δίχως αύριο. Πήγες ας υποθέσουμε 100 μέρες γυμναστήριο, έκανες χ ποσό αποταμίευση, έκοψες το κάπνισμα, έκανες κινήσεις προς το αγόρι που σε ενδιέφερε, κοίταξες για αυτοκίνητο.

Δεν ήσουν το 2022 έτοιμη

Δεν φταίει ούτε το έτος, ούτε τα ζώδια, ούτε τα φεγγάρια. Δεν έσβησες όλα αυτά που είχες γράψει στη λίστα με τα πράγματα που ήθελες στο 2022 γιατί ακόμα δεν ήταν έτοιμος ο άνθρωπος που έπρεπε να γίνεις για να έχεις όλα αυτά και το ξέρεις αυτό.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει όλα αυτά; Το πτυχίο, το σύντροφο, το σπίτι, το αυτοκίνητο, τη δουλειά, το υγιεινό lifestyle; Τι συνήθειες έχει, πώς περνά τον χρόνο του, πού δουλεύει, πόσα χρήματα βγάζει, πόσα αποταμιεύει. Είμαστε όλοι μας έργα σε εξέλιξη. Άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό άλλοι σε μικρότερο. Άλλοι είμαστε περισσότερο δεσμευμένοι στο στόχο μας, άλλοι λιγότερο.

Δεν θα ήθελα να απογοητευτείς

Η φάση που είσαι τώρα είναι η πιο σημαντική και είναι αυτή που θα κρίνει το αποτέλεσμα που προσδοκάς. Θες όλα αυτά που θες και πολύ καλά κάνεις που τα θες. Το θέμα είναι να πιστέψεις ότι τα αξίζεις όλα αυτά που θες και να παλέψεις γι’αυτά.

Κανένας δεν θα παλέψει, δουλέψει, «ματώσει» για να σου κάνει ή να σου φέρει έτοιμα στο πιάτο όλα αυτά που λαχταράς. Και αν θες αν τα είχες έτοιμα δεν θα είχαν καμία αξία πια για σένα και αυτό είναι κάτι που δεν χωρεί αμφιβολία. Γι’ αυτό έλεγαν οι αρχαίοι «Τα αγαθά κόποις κτώνται» γιατί χωρίς κόπο τίποτα καλό δεν έρχεται.

Εκκίνηση

Η φάση που είσαι τώρα είναι αυτή της εκκίνησης. Όπως ο αθλητής στέκεται στον βατήρα και δίνει τη μεγαλύτερη ώθηση για να φύγει με μεγαλύτερη ορμή, έτσι και εσύ πάρε τη χρονιά που τώρα αποχαιρετάμε ως τη χρονιά που προετοιμάστηκες για να λάβεις.

Το 2022 ήταν η χρονιά της προετοιμασίας και τώρα κατεβαίνεις στους Ολυμπιακούς, ας πούμε μετά από μετά από μια μακρά περίοδο τραυματισμών.

Όσο συνεχίζεις αυτή τη συνήθεια τόσο θα σταματάς

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι καλό είναι να μην σταματάμε ποτέ. Τη θέλει τη ρουτίνα του ο άνθρωπος, με την καλή έννοια. Τη χρειάζεται. Λίγο να ξεφύγεις από τη στρατηγική σου, χάνεται η μπάλα. Οι στόχοι δεν ολοκληρώνονται κατά τύχη. Κανένας δεν πέτυχε με την τύχη. Η επιτυχία θέλει αποδείξεις. Κράτα λογαριασμό, κάνε με συνέπεια τη στρατηγική σου κάθε μέρα, κάνε δράσεις διαφορετικές από αυτές που έκανες χθες, δοκίμασε και πάρε άλλα αποτελέσματα.

Και αν μια μέρα δεν έχεις όρεξη πάρε μια μέρα ρεπό και την επόμενη συνέχισε κανονικά σαν να μην έγινε ποτέ αυτό το ρεπό. Μην κάνεις πάνω από μια μέρα skip day. Οι δύο μέρες skip day είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσουν εκεί.

Τώρα είναι το Showtime, αυτή είναι η ζωή μας και δεν θα είμαστε πολλές φορές νέοι, ενθουσιώδεις, ικανοί. Τα χρόνια περνούν και το μόνο που θα μπορούμε να κάνουμε τότε είναι να βλέπουμε σαν θεατές τη ζωή μας.

Αυτή είναι η νούμερο ένα δεξιότητα που χρειάζεσαι για την επαγγελματική σου επιτυχία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γράμμα προς τον εαυτό μας: «Το γεγονός ότι δεν έγινε το 2022 δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ! Θα γίνει όταν το αποφασίσεις!» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα