Vivienne Westwood: Πώς η Βασίλισσα της βρετανικής μόδας έκανε δημοφιλή την αισθητική της punk

11:31 30/12/2022 - Πηγή: iPop

Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά την Vivienne Westwood, η οποία θεωρείται η Βασίλισσα της βρετανικής μόδας. Όπως ανέφερε ο οίκος μόδας, η ίδια πέθανε στα 81 της χρόνια ειρηνικά και περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Λονδίνο.

View this post on Instagram

A post shared by Vivienne Westwood

(@viviennewestwood)

Η Westwood απέκτησε φήμη λόγω του style punk και new wave τη δεκαετία του 1970 και συνέχισε να ντύνει μερικές από τις μεγαλύτερες σταρ της μόδας.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη ζωή και το έργο της ο Marc Jabobs, έγραψε στο Instagram: «Το έκανες πρώτη. Πάντα. Απίστευτο στυλ με λαμπρή και ουσιαστική ουσία. Συνεχίζω να μαθαίνω από τα λόγια σου και από όλες τις εξαιρετικές δημιουργίες σου».

View this post on Instagram

A post shared by Marc Jacobs (@themarcjacobs)

Η Westwood ήρθε στο προσκήνιο με τα ανδρόγυνα σχέδιά της, τα σλόγκαν μπλουζάκια και την στάση της απέναντι στο κατεστημένο.

View this post on Instagram

A post shared by Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Ήταν επίσης γνωστή ως ένθερμη ακτιβίστρια και έφερε στην πασαρέλα όλα αυτά για τα οποία νοιαζόταν, όπως η κλιματική αλλαγή.

Η σχεδιάστρια τιμήθηκε για την προσφορά της στη μόδα το 2006.

Η Westwood, γεννημένη στο Derbyshire, εργάστηκε ως δασκάλα στο δημοτικό σχολείο, πριν δημιουργήσει το κατάστημα ρούχων Let It Rock στο King’s Road στο Τσέλσι με τον τότε σύντροφό της Malcolm McLaren στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Η επιχείρηση μετονομάστηκε αργότερα σε Sex και ο McLaren άρχισε να διαχειρίζεται ένα punk ροκ συγκρότημα, τους Sex Pistols. Έγιναν διάσημοι το 1976 φορώντας τα σχέδια της Westwood και του McLaren.

Το 1981, η Westwood πραγματοποίησε την πρώτη της κανονική επίδειξη μόδας και συνέχισε να χρησιμοποιεί τη βρετανική και γαλλική ιστορία ως έμπνευση.

View this post on Instagram

A post shared by Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Μέχρι τη δεκαετία του 2000, η Westwood σχεδίαζε νυφικά για το μοντέλο Dita Von Teese, που ντύθηκε με το μωβ της φόρεμα για να παντρευτεί τον Marilyn Manson, και την πριγκίπισσα Eugenie που φόρεσε σχέδιο της Westwood για τον γάμο του Πρίγκιπα William και της Kate.

Τα σχέδιά της εμφανίστηκαν επίσης στην κινηματογραφική έκδοση του 2008 του Sex And The City.

Οι αξέχαστες στιγμές της πασαρέλας περιλαμβάνουν την περίφημη τούμπα που είχε φάει η Naomi Campbell, φορώντας στην επίδειξη μόδας τα πανύψηλα τακούνια.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην Westwood, η σχεδιάστρια μόδας και Spice Girl Victoria Beckham είπε: «Είμαι πολύ λυπημένη που έμαθα για τον θάνατο της θρυλικής σχεδιάστριας και ακτιβίστριας Dame Vivienne Westwood».

Η ηθοποιός Kim Catrall την περιέγραψε στο Instagram ως μια «πραγματική ιδιοφυΐα που δεν έχασε ποτέ τη βόρεια θλίψη της», περιγράφοντας μια ιστορία για τη «γενναιοδωρία και την ευγένεια της Westwood» δημιουργώντας τρία φορέματα για το αστέρι του Sex and the City σε τρεις ημέρες, ώστε να μπορεί να παρευρεθεί στις πρεμιέρες που είχε.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Cattrall (@kimcattrall)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Vivienne Westwood: Πώς η Βασίλισσα της βρετανικής μόδας έκανε δημοφιλή την αισθητική της punk εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα