Γνωρίζεις ότι υπάρχουν οι τροφές της… ομορφιάς; Δες ποιες είναι!

18:01 25/9/2019 - Πηγή: iPop

Είμαστε ό,τι τρώμε κι αυτό το γνωρίζουμε και το βιώνουμε σε καθημερινή βάση. Ποια είναι, όμως, τα τρόφιμα που κάνουν καλό στο πρόσωπο και το δέρμα μας; Οι τροφές… ομορφιάς υπάρχουν και πρέπει να τις εντάξεις στη διατροφή σου. 

Ξοδεύεις μια περιουσία σε ενυδατικές κρέμες, σε προϊόντα απολέπισης, ορούς και ό,τι άλλο σου πλασάρουν ως «θαυματουργό» ενώ δεν κάνεις το πιο απλό: Μια μικρή αλλαγή στη διατροφή για μεγάλες αλλαγές στο δέρμα.

Ναι, αν θέλεις καλύτερο, πιο καθαρό και λαμπερό δέρμα, το κλειδί βρίσκεται στα φυσικά συστατικά και σε όλα αυτά που εσύ επιλέγεις να τροφοδοτείς το σώμα

σου.

Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στο πρόσωπο και το δέρμα μαςΛεμόνι

Οι beauty experts συμβουλεύουν να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ποτήρι ζεστό νερό και λεμόνι. Αποτοξινώνει το σώμα βοηθώντας το πεπτικό σύστημα και το συκώτι να διώξουν μακριά και γρήγορα τα περιττά πράγματα. Συνέχισε να το πίνεις όλη την ημέρα και βάλε και λίγο λεμόνι στις σαλάτες!

Γλυκοπατάτες

H βήτα-καροτίνη στις γλυκοπατάτες μπορεί πραγματικά να καταπολεμήσει και τις πιο «χαλαρές» επιδερμίδες. Παράλληλα, οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C, οι οποίες εργάζονται από κοινού για να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβη στους κυτταρικούς ιστούς και κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται πιο θαμπό. Παράλληλα, εμπεριέχουν μια πολύ καλή ποσότητα βιοτίνης, που κάνει καλό στην ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Και είναι και νόστιμες!

Αμύγδαλα

Γνωρίζεις ότι τα αμύγδαλα είναι ένα υγιεινό σνακ αλλά εκτός από αυτό είναι και μια… τροφή ομορφιάς, καθώς είναι φορτωμένα με βιταμίνη Ε. Πρόκειται για το καλύτερο αντιγηραντικό για το δέρμα, καθώς βρίσκεται στον ανθρώπινο επιδερμικό ιστό, όπου δημιουργεί την αίσθηση ομαλότητας στο δέρμα.

Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει πως η βιταμίνη E μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, προστατεύοντας το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις υπεριώδεις ακτίνες ενώ θρέφει το δέρμα σε βάθος!

Σπόροι Chia

Αυτοί οι σπόροι που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες είναι γεμάτοι με μέταλλα και φυτικές ίνες καθώς και την τέλεια ισορροπία των απαραίτητων λιπαρών οξέων (σημαντικό για τη λάμψη στο πρόσωπο). Μπορείς να πασπαλίσεις με σπόρους chia μια φουτοσαλάτα, ένα smoothie ή να τα βάλεις στο γάλα αμυγδάλου και να τα καταναλώσεις. Εκτός από το δέρμα, συμβάλλουν και σε μια ισορροπημένη διάθεση και υγιή καρδιά. Λοιπόν, μήπως να τα δοκιμάσεις;

Αυτά είναι τα hacks για να εμποδίσεις την πρόωρη γήρανση του δέρματος!

Ανανάς

Όταν θέλεις το δέρμα σου να δείχνει ωραίο κι όταν το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη, τότε αυτό είναι ένα θαυματουργό φρούτο με υπέροχη γεύση! Ο ανανάς ωφελεί το δέρμα βελτιώνοντας την πέψη, μειώνοντας την φλεγμονή και αποβάλλοντας τις τοξίνες από το σώμα. Πολύ περισσότερο, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου!

Παντζάρι

Πριν ξινίσεις τα μούτρα σου, διάβασε πόσο καλό κάνει το παντζάρι στο δέρμα σου! Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στα παντζάρια βοηθούν στην καταπολέμηση σημείων γήρανσης για να διατηρήσουν το δέρμα νεανικό. Τα μεταλλικά στοιχεία και οι βιταμίνες σε αυτά (φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, κάλιο και μαγνήσιο) διεγείρουν την κυτταρική παραγωγή προστατεύοντας το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και αυτές τις λεπτές γραμμούλες… τις ρυτίδες! Το πρωί μπορείς να φτιάξεις έναν υπέροχο χυμό με παντζάρι, μήλο και λίγο τζίντζερ!

unsplash/Brooke LarkΣπανάκι

Αυτό το καταπράσινο λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, απαραίτητη για την ανάπτυξη του δέρματος και των μαλλιών. Το σπανάκι είναι επίσης φορτωμένο με βιταμίνη C, σημαντικό για το «χτίσιμο» και τη διατήρηση του κολλαγόνου. Και κάπως έτσι είναι το κατάλληλο λαχανικό για κάθε γεύμα, χυμό ή smoothie. Να το προτιμάς!

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η διατροφή που σε βοηθά να διατηρήσεις τα κιλά σου!

Photo: unsplash/Church of the King

Το άρθρο Γνωρίζεις ότι υπάρχουν οι τροφές της… ομορφιάς; Δες ποιες είναι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα