Η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες της γιαγιάς!

14:46 25/9/2019 - Πηγή: iPop

Είναι κάποια φαγητά που τα έχουμε συνδυασμένα με τη μαμά ή τη γιαγιά μας και όσες παραλλαγές τους κι αν φάμε, απ’ τις πιο απλές μέχρι τις πιο γκουρμέ εκδοχές, εμείς πάντα θα επιστρέφουμε στη σπιτική γεύση που έχουμε μάθει. Ένα απ’ αυτά τα φαγητά είναι οι λαχανοντολμάδες που τους έχουμε συνδυασμένους στο μυαλό μας με την οικογένειά μας! Εμείς σήμερα θα σου δείξουμε την καλύτερη συνταγή για λαχανοντολμάδες της γιαγιάς!

Με αυγολέμονο, κιμά και πλούσια γεύση. Το καλύτερο είναι να τους τρώμε ζεστούς, μόλις βγουν απ’ την κατσαρόλα με ψωμάκι και φέτα!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για λαχανοντολμάδες;

Για

τους λαχανοντολμάδες:

1 μικρό λάχανο300 γρ. κιμά1 ψιλοκομμένο μεγάλο ξερό κρεμμύδι2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 κούπα ρύζιΛίγο άνηθοΛίγο μαϊντανόΑλατοπίπερο1/2 κούπα λάδι1 κούπα ζωμό της επιλογής σου

Για το αυγολέμονο:

2 αυγάΧυμό από 2 λεμόνιαΠώς θα φτιάξεις τους λαχανοντολμάδες;Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι απ’ το λάχανο και το βάζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.Βράζουμε το λάχανο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.Το σουρώνουμε, το βάζουμε σε κρύο νερό και χωρίζουμε τα φύλλα.Ζυμώνουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με το ρύζι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το λάδι και το αλατοπίπερο.Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απ’ τη γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.Απλώνουμε σε μια κατσαρόλα μερικά λαχανόφυλλα, και βάζουμε πάνω τους λαχανοντολμάδες, τον έναν δίπλα στον άλλον.Περιχύνουμε με τον ζωμό, προσθέτουμε εάν χρειάζεται ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ζωμό απ’ το φαγητό και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το αυγολέμονο!Σερβίρουμε με ψωμάκι και φέτα!Δες κι αυτή τη συνταγή:

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες

Photo: Pixabay

Το άρθρο Η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες της γιαγιάς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
σκληροι λαχανοντολμαδες, λαχανοντολμαδες αργυρω
Τυχαία Θέματα