Γλυκό του κουταλιού κυδώνι για να σερβίρεις με τον ελληνικό σου!

15:46 8/4/2021 - Πηγή: iPop

Το κυδώνι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα γλυκά του κουταλιού. Έχει χαρακτηριστεί ως «Χρυσό Μήλο» καθώς και ως σύμβολο του έρωτα. Γι’ αυτό μόλις το δοκιμάσεις, θα το ερωτευτείς κατευθείαν! Το γλυκό του κουταλιού κυδώνι είναι μοναδικά γευστικό και μπορεί να θεωρηθεί και το πιο διαδεδομένο γλυκό του κουταλιού σε μικρούς και μεγάλους.

Πολλοί γνωρίζουμε ότι έχει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα, όμως αυτό προκύπτει κατά τον βρασμό του. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο στρογγυλό φρούτο με κίτρινη φλούδα, μοιάζει στο εξωτερικό του σαν ένα μεγάλο κίτρινο

μήλο. 

Ακολούθα τη συνταγή βήμα-βήμα και ξάφνιασέ τους όλους!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:3 κυδώνια 1 ½ ποτήρι νερό500 γραμ. ζάχαρη1 βανίλια ή αρμπαρόριζα½ χυμό λεμονιού

Συνταγή για σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Πώς θα φτιάξεις το γλυκό του κουταλιού κυδώνι;Πριν ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε τα κυδώνια μας είναι σημαντικό να έχουμε γεμίσει ένα μεγάλο μπολ με νερό και μέσα να έχουμε στύψει ένα ολόκληρο λεμόνι. Ξεκινάμε το καθάρισμα των κυδωνιών όπως ακριβώς κάνουμε με τα μήλα.Με ένα μεγάλο μαχαίρι καρφώνουμε το κυδώνι μέχρι να φτάσουμε στα κουκούτσια και συνεχίζουμε περιμετρικά το κόψιμο. Αφού το κόψουμε στα δυο, κόβουμε το κάθε μισό σε μισοφέγγαρα και από κάθε μισοφέγγαρο αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Τα μικρά κομμάτια από κάθε κυδώνι τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το νερό για να μην μας μαυρίσουν.Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με όλα μας τα κυδώνια, τα ξεπλένουμε καλά κάτω από άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.Αμέσως μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το νερό, τη ζάχαρη και τα κυδώνια και τα βράζουμε καλά πάντα σε χαμηλή φωτιά για να μπορούμε να ελέγχουμε το σιρόπι.Μόλις το μείγμα μας πάρει την πρώτη του βράση, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια.Υπολογίστε πως το αρχικό βράσιμο θα γίνει για 40΄. Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 12 ώρες και μετά από 12 ώρες αφαιρούμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στα βάζα.Είναι σημαντικό να μην γεμίσουμε μέχρι πάνω τα βάζα γιατί στη συνέχεια θα ρίξουμε το σιρόπι.Μόλις αφαιρέσουμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι μας μέχρι να πήξει.Μόλις πήξει το σιρόπι μας, το ρίχνουμε ζεστό μέσα στα βάζα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά τα σφραγίζουμε.

Υ.Γ.: Τα κυδώνια που έχουν δοθεί στα υλικά μας βγάζουν 2 μεγάλα βάζα.

Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι συν δημιουργός του dish_makers! Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γλυκό του κουταλιού κυδώνι για να σερβίρεις με τον ελληνικό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γλυκό,glyko