Γιώργος Καπουτζίδης: Η ανάρτησή του για την ημέρα κατά της ομοφοβίας

19:15 17/5/2020 - Πηγή: iPop

17 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας και αυτή είναι η ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη. 

Μπορεί να μην θυμούνται όλοι τη μέρα αυτή και την σημαντικότητά της, όμως ο Γιώργος Καπουτζίδης όχι απλά την θυμήθηκε, αλλά ανέβασε και μια υπέροχη δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram που ο καθένας μας θα πρέπει να διαβάσει.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη για την ημέρα κατά της ομοφοβίας

δεν είναι ακριβώς δικιά του, αφού κοινοποίησε το σημερινό μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το μήνυμα, ωστόσο, είναι εξίσου ηχηρό.

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου που κοινοποίησε ο Γιώργος Καπουτζίδης:

«Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση».

View this post on Instagram

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα