Γίνε master της συγκέντρωσης ακόμα κι εάν αποσπάται συνεχώς η προσοχή σου

19:14 13/5/2021 - Πηγή: iPop

Οι ρυθμοί με τους οποίους ζούμε τρέχουν ολοένα και πιο γρήγορα κι εμείς ολοένα και δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε σ’ ένα μόνο πράγμα, είτε είναι η δουλειά, είτε το μαγείρεμα, ακόμα κι όταν βλέπουμε ταινία ποτέ δεν κάνουμε μόνο ένα πράγμα.

Πώς θα συγκεντρωθείς όταν η προσοχή σου αποσπάται εύκολα και εκεί που δουλεύεις ξαφνικά σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις στο σπίτι, την επομένη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα και γενικά προς τα πού κατευθύνεται η ζωή σου;

Είναι πολύ απλό, ακολουθείς κατά γράμμα μερικές από τις παρακάτω συμβουλές κι αν δεις ότι δεν δουλεύουν για εσένα δοκιμάζεις κάτι άλλο.

Πώς
θα συγκεντρωθείς εάν αποσπάται εύκολα η προσοχή σου

Φτιάξε λίστες

Όσα πράγματα κι εάν έχεις να κάνεις εάν δεν τα γράψεις κάπου αργά ή γρήγορα θα τα ξεχάσεις ή θα έχεις το άγχος ότι μπορεί να τα ξεχάσεις. Για να συγκεντρωθείς πιο εύκολα και να είσαι περισσότερο αποτελεσματική, δοκίμασε να φτιάχνεις διάφορες λίστες στο κινητό, τον υπολογιστή ή ένα τετράδιο. Εάν τα βλέπεις μπροστά σου, αποκλείεται να αποφύγεις να τα κάνεις.

Προγραμμάτισε διαλείμματα

Το μυστικό για να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένη και αποτελεσματική στη δουλειά σου, είναι να κάνεις ενδιάμεσα μικρά διαλείμματα και να δουλεύεις με εντατικούς ρυθμούς στη συνέχεια. Για παράδειγμα, αν θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο μπορείς να θέσεις ως στόχο ότι θα διαβάζεις ασταμάτητα για 30 λεπτά, θα κάνεις 5 λεπτά διάλειμμα και μετά θα συνεχίσεις.

Unsplash/Corey Blaz

Δοκίμασε το single – task

Εάν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα είναι ότι κάποιο απ’ αυτά δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορεί ακόμα να δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις με ποιο απ’ όλα αυτά να αρχίσεις και τελικά να τα παρατάς όλα και να μην κάνεις τίποτα. Δοκίμασε να κάνεις ένα πράγμα κάθε φορά. Δε θα το μετανιώσεις.

Δημιούργησε έναν χώρο χωρίς περισπασμούς

Ακόμη και στο γραφείο βρες το σημείο που δεν θα έχεις περισπασμούς, ακόμα και τον συνάδελφο που θέλει να αναλύσει πώς πέρασε το Σαββατοκύριακο του. Εάν δουλεύεις από το σπίτι δημιούργησε τον κατάλληλο χώρο μακριά από την τηλεόραση, το τηλέφωνο και κυρίως το διαδίκτυο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γίνε master της συγκέντρωσης ακόμα κι εάν αποσπάται συνεχώς η προσοχή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα