Γιλντιρίμ για Κυπριακό: Δεν τίθεται ζήτημα διαπραγμάτευσης των εγγυήσεων

07:43 20/1/2017 - Πηγή: iPop

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για διαπραγμάτευση των εγγυήσεων για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε δηλώσεις του στον απόηχο των συζητήσεων στο Μοντ Πελεράν.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές στην Ελβετία, ο ίδιος σχολίασε πως «οι δύο πλευρές ζυγίζουν η μία την άλλη».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, η θέση της Τουρκίας για το Κυπριακό είναι ξεκάθαρη, «για να μην επιστρέψουμε στην κατάσταση της δεκαετίας του ’60 και του ’70, το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας

από τη Τουρκία, είναι εκτός συζήτησης».

Έκανε λόγο για ενιαία Κύπρο και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κοινοτήτων και μια δίκαιη διοίκηση και τη διασφάλιση των τεσσάρων ελευθερίων. «Όταν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, η Τουρκία από πλευράς της Κύπρου πρέπει να έχει μεταχείριση σαν να είναι μέλος της Ε.Ε.».

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο Μοντ Πελεράν

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι συζητήσεις στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας και δεν θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, η ομάδα εργασίας ολοκλήρωσε με επιτυχία την εντολή που της ανατέθηκε από τη Διάσκεψη της Γενεύης, την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή την καταγραφή συγκεκριμένων ερωτήσεων σε σχέση με το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και των εργαλείων που χρειάζονται για να απαντηθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαβουλεύσεις έγιναν σε θετικό πνεύμα, ενώ οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν.

Διαβάστε ακόμα:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

The post Γιλντιρίμ για Κυπριακό: Δεν τίθεται ζήτημα διαπραγμάτευσης των εγγυήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα