Έτοιμος να εκδοθεί στις ΗΠΑ δηλώνει ο Ασάνζ

21:31 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο «Έτοιμος να επιστρέψει» στις ΗΠΑ δήλωσε ο Τζούλιαν Ασάνζ μετά την χάρη του Ομπάμα στην 35χρονη Τσέλσι Μάνινγκ.

Ο πρωταγωνιστής των WikiLeaks είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έδινε χάρη στην 35χρονη Τσέλσι Μάνινγκ, εκείνος θα επέστρεφε στις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε πως

ο Ασάνζ έχει καταφύγει από το 2012 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο.

Ο Ομπάμα απένειμε χάρη σε συνολικά 64 άτομα, ενώ μείωσε τις ποινές 208 κρατουμένων. Ανάμεσα στους κρατούμενους που δέχθηκαν μείωση στην ποινή τους είναι και η Τσέλσι Μάνινγκ η οποία είχε καταδικαστεί το 2013 σε ποινή φυλάκισης 35 ετών επειδή είχε παραδώσει στο WikiLeaks 700.000 εμπιστευτικά έγγραφα της Κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε ζητήσει άσυλο σε διάφορες χώρες, καθώς φοβόταν πως αν συλληφθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες, δεν θα είχε μία δίκαιη αντιμετώπιση, μετά την αποκάλυψη απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων, ενώ διώκεται για σεξουαλικά εγκλήματα μετά την έκδοση διατασής από δικαστήριο της Σουηδίας.

Ο Ασάνζ δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε, πως επιμένει σε ό,τι έχει πει όμως θέτει έναν επιπλέον όρο: να διασφαλιστούν τα δικαιώματά του και η δίκη να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα επίσημα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο δικηγόρος του Ασάνζ, Μπάρι Πόλακ ανέφερε πως η κίνηση Ομπάμα δεν εκπληρώνει τους όρους που είχαν τεθεί από τον πελάτη του για την έκδοσή του. «Ο κ. Ασάνζ είχε ζητήσει την άμεση απελευθέρωση της Μάνινγκ», δήλωσε ο Μπάρι Πόλακ.

The post Έτοιμος να εκδοθεί στις ΗΠΑ δηλώνει ο Ασάνζ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα