Γιατί πρέπει να εντάξεις τώρα το αμυγδαλικό οξύ στην ρουτίνα ομορφιάς σου

20:49 5/10/2020 - Πηγή: iPop

Αμυγδαλικό οξύ: Ποια είναι τα οφέλη απ’ την προσθήκη αυτού του εξαιρετικά αποτελεσματικού συστατικού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου;

Αν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου, είναι μέσω της εφαρμογής ενός εγκεκριμένου από δερματολόγους οξέος, ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας. Στην προκειμένου περίπτωση μιλάμε για το αμυγδαλικό οξύ.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσεις αυτό το οξύ: Πρώτον είναι το λεγόμενο “μανδαλικό peeling”, το οποίο είναι ένα χημικό, επιφανειακό peeling, που γίνεται απ’ τους δερματολόγους και είναι κατάλληλο

για όλους τους τύπους δέρματος. Δεύτερον, μπορείς να εντάξεις αυτό το οξύ στην περιποίηση της επιδερμίδας σου μέσω τοπικών σκευασμάτων, τα οποία μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στην αγορά. Εάν είσαι επιφυλακτική με το τι προϊόν να διαλέξεις, σε απαλλάσσουμε απ’ αυτό το άγχος, καθώς αυτό το οξύ δεν μπορεί να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην επιδερμίδα σου, ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχεις.

Pexels

Φυσικά, όπως και κάθε τι καινούργιο, καλό είναι τις πρώτες φορές να χρησιμοποιήσεις μικρές ποσότητες ώστε να δεις πώς ακριβώς αντιδράει το δέρμα σου.

Τι ακριβώς είναι το αμυγδαλικό οξύ;

Το αμυγδαλικό ή μανδελικό οξύ είναι ένας τύπος άλφα υδροξυ-οξέος (AHA) που προέρχεται από πικραμύγδαλα. Όπως και άλλοι τύποι AHA, λειτουργεί σαν τέλειο απολεπιστικό του δέρματος. Είναι πιο ήπιο σε σύγκριση με το γλυκολικό οξύ, επειδή το μέγεθος του μορίου του είναι διπλάσιο, οπότε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διεισδύσει στο δέρμα και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό. Τέλος, όπως όλα τα οξέα, το μανδελικό έχει την τάση να κάνει το δέρμα ευαίσθητο στις ακτίνες UVA, οπότε η χρήση SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αδιαπραγμάτευτη εάν θέλεις να κρατήσεις τη λάμψη σου.

Για τι σκοπούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αμυγδαλικό οξύ;

Το μανδελικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τριών σημαντικών προβλημάτων του δέρματος: Σημάδια γήρανσης, ακμή και διογκωμένοι πόροι, καθώς και μελάγχρωση που είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, των ουλών της ακμής, της λήψης ορμονικών αντισυλληπτικών και της εγκυμοσύνης.

Ξέχνα τη ρετινόλη. Αυτή είναι η ουσία που χρειάζεται το δέρμα σου

Με την αφαίρεση της συσσώρευσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος, το μανδελικό οξύ λειτουργεί στο πολύ ανώτερο στρώμα του δέρματος, ώστε να γίνει πιο λείο, ικανό να αντανακλά καλύτερα το φως. Ως αποτέλεσμα, μετά τη χρήση του, θα πρέπει να περιμένεις βελτίωση της υφής του δέρματος και μια φωτεινότερη επιδερμίδα. Το μανδελικό οξύ, επίσης, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος. Έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί αυτούς που πάσχουν από κυστική ακμή.

Humphrey Muleba/ UnsplashΠώς πρέπει να το εφαρμόζεις;

Θα σου προτείναμε να κάνεις μανδελικό peeling μόνο σε δερματολόγο.

Όσον αφορά τα λοιπά σκευάσματα, να ακολουθείς πάντα τις οδηγίες της συσκευασίας. Ορισμένα προϊόντα μανδελικού οξέος είναι αρκετά ήπια και είναι σχεδιασμένα με τρόπο που να μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά. Άλλα προϊόντα απαιτούν λιγότερες εφαρμογές. Εάν το σκεύασμα περιέχει 10% μανδελικό οξύ, τότε θα πρέπει να εφαρμόζεται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και πάντα το βράδυ. Άπλωσε το μανδελικό οξύ μετά τον καθαρισμό και σε στεγνό δέρμα. Απόφυγε την περιοχή γύρω απ’ τα μάτια σου.

Θα αρχίσεις να βλέπεις αποτέλεσμα μετά από μερικές μέρες, ενώ η διαφορά θα είναι αισθητή μετά από μερικές εβδομάδες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί πρέπει να εντάξεις τώρα το αμυγδαλικό οξύ στην ρουτίνα ομορφιάς σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί πρέπει να εντάξεις τώρα το αμυγδαλικό οξύ στην ρουτίνα ομορφιάς σου,