Δουλεύεις απ’ το σπίτι; Τα 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις αν θες να επιβιώσεις

16:36 5/10/2020 - Πηγή: iPop

Το να δουλεύεις απ’ το σπίτι φέρνει πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή σου. Υπάρχουν μέρες που ζεις το απόλυτο όνειρο, το remote work που πάντα έβλεπες στο εξωτερικό και ζήλευες, όμως, άλλες μέρες είναι τόσο δύσκολες που πραγματικά θα ήλπιζες να είσαι 8-9 ώρες στο γραφείο.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Η δουλειά απ’ το σπίτι μπορεί να γίνει ονειρική, ποιος δεν θα ήθελε να κοιμάται παραπάνω, να κάθεται στην άνεση του σπιτιού του και να φοράει από κάτω ό,τι θέλει; Απ’ την άλλη, η συνεχόμενη δουλειά απ’ τον χώρο σου μπορεί να σε κουράσει, να σε φρικάρει, ακόμα και να σε κρατήσει σε

απόσταση απ’ τους γύρω σου.

Επειδή, όμως, οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορείς να ξέρεις για πόσο καιρό θα χρειαστεί να εργάζεσαι απ’ το σπίτι, πρέπει να βρεις τη μαγική ισορροπία και να κάνεις το work from home μια ευχάριστη διαδικασία, που θα σου κάνει καλό και δεν θα σε ρίχνει ψυχολογικά. Παρακάτω θα δεις τι πρέπει να αλλάξεις ώστε να το καταφέρεις!

Οι 3 κακές συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις εάν δουλεύεις απ’ το σπίτιΗ δουλειά απ’ τον καναπέ

Το να μεταφερθείς με τον φορητό υπολογιστή σου στον καναπέ μπορεί να ακούγεται σαν ένα ιδανικό πλάνο, αλλά πρέπει να αντισταθείς!

Το να τυλιχθείς με μια κουβέρτα και να κάτσεις αναπαυτικά στη γωνία του καναπέ είναι η εικόνα που όλοι ονειρευόμαστε όταν καθόμαστε στο γραφείο μας, αλλά αυτή η ιδανική εικόνα δεν θα κρατήσει για πολύ… Σύντομα το λάπτοπ θα αρχίσει να γλιστράει απ’ τα χέρια σου και θα καταλήξεις να πληκτρολογείς με το ένα χέρι, για να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι η στάση σώματος που θα πάρεις σίγουρα απέχει πολύ απ’ αυτήν που πρέπει να έχεις όσο δουλεύεις! (Και θα προσθέσουμε επίσης τον κίνδυνο να αφεθείς γλυκά στην αγκαλιά του Μορφέα!).

FreepikΤο να παίζει το Netflix στο background

Το καταλαβαίνω, η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι πολύ μοναχική αν μένεις μόνη σου αλλά το να ανοίξεις το Netflix για να υπάρχει κάποιος ήχος στο background δεν είναι ποτέ μια τόσο αθώα κίνηση όσο ακούγεται. Ναι, μπορεί να ξεκινήσεις με καλές προθέσεις βάζοντας ένα επεισόδιο που έχεις ξαναπαρακολουθήσει ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σου, αλλά τα πράγματα δεν θα πάνε ποτέ όπως τα είχες στο μυαλό σου… Και το ξέρεις!

Δουλεύεις απ’ το σπίτι; Ανανεώνουμε μαζί το home office σου για να γίνεις πιο παραγωγική!

Το να μην κάνεις διάλειμμα για φαγητό

Επειδή εργάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου, είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι εξακολουθείς να δικαιούσαι διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα. Βγες έξω στο μπαλκόνι, παίξε μερικά λεπτά με τον σκύλο σου, απόλαυσε το γεύμα σου, πάρε μερικές ανάσες και μετά συνέχισε τη δουλειά σου… Σου αξίζει!

Pexels

Και μην ξεχνάς τι άλλο σου έχουμε απαγορεύσει! Το να δουλεύεις με τις πιτζάμες! Διάβασε εδώ τον λόγο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Δουλεύεις απ’ το σπίτι; Τα 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις αν θες να επιβιώσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα