Γιατί παίζεις με τον μεταβολισμό σου;

08:08 1/10/2014 - Πηγή: iPop

Χτυπιέσαι 3 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο, κάνεις σκληρή διατροφή αλλά η ζυγαριά δεν κατεβαίνει ούτε γραμμάριο. Αυτό συμβαίνει γιατί παίζεις με τον μεταβολισμό σου! Για την ακρίβεια, αντί να τον ενεργοποιήσεις (όπως σου έχουμε ήδη πει) βάζεις τσιμεντόλιθους (και όχι για να κάνεις διάφορες κατασκευές) μπροστά στον μεταβολισμό σου και τον μπλοκάρεις! Αποτέλεσμα; Δεν κάνεις καύσεις!

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις; Διάβασε την λίστα που θα βρεις παρακάτω, δες ότι είναι μικρά λαθάκια και ξεκίνα να τα διορθώνεις!

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Θα άφηνες ποτέ το αυτοκίνητο σου χωρίς λάδια; Όχι,

γιατί η μηχανή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με αποτέλεσμα να καεί. Στον μεταβολισμό σου γιατί το κάνεις; Για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός πρέπει να έχει υγρά. Αν δεν έχει τα υγρά του δεν γίνονται οι καύσεις που θα έπρεπε να γίνονται. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό των καύσεων γίνονται στην προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός σου για να φέρει το νερό στους 37 βαθμούς κελσίου! Άρα, ακόμα και αν πίνεις μόνο χλιαρό νερό με λεμόνι δεν βοηθάς τον μεταβολισμό σου!

Δεν παίρνεις αρκετή βιταμίνη D

Όταν ο οργανισμός σου έχει χαμηλά ποσοστά βιταμίνης D, χάνεις πιο αργά κιλά και αισθάνεσαι πιο έντονο το αίσθημα της πείνας! Καθώς είναι δύσκολο να πάρεις όλη τη ποσότητα βιταμίνης D από τη διατροφή σου, καλό θα ήταν να παίρνεις συμπληρώματα διατροφής από το Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο που δεν εκτίθεσαι αρκετά στον ήλιο!

Τρως σνακς αργά το βράδυ

Είναι πολύ σημαντικό να τρως μικρά και συχνά γεύματα για να μην πέσουν οι ρυθμοί του μεταβολισμού σου. Αν, όμως, σηκωθείς στις 2 το ξημέρωμα και αδειάσεις το ψυγείο και μετά ξανά πέσεις για ύπνο κάνεις κακό στον οργανισμό σου! Έρευνες έχουν δείξει πως το ιδανικό είναι να αφήνεις τον οργανισμό σου 10-12 ώρες χωρίς φαγητό (οι ώρες του ύπνου) και να φας ένα γεμάτο πρωινό!

Έχεις κόψει εντελώς την καφεΐνη

Αν δεν έπινες ποτέ καφέ ή τσάι προχώρα στην παρακάτω παράγραφο, αν όμως ο καφές-τσάι ήταν κομμάτι της καθημερινότητας σου και ξαφνικά τα έκοψες μαχαίρι, πρέπει να σου πούμε ότι έκανες τεράστιο σφάλμα! Η καφεΐνη θα δώσει ώθηση στον μεταβολισμό σου και θα αυξηθούν οι καύσεις!

The post Γιατί παίζεις με τον μεταβολισμό σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα