Γιατί οι ναρκισσιστές κάνουν περισσότερο σεξ

23:50 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Η απάντηση είναι λίγο-πολύ προφανής, αλλά το να την ακούς από επιστημονικά χείλη την κάνει ανατριχιαστική. Για την ακρίβεια είναι λόγος να μην θες να ξανακάνεις ποτέ σεξ με έναν ναρκισσιστή: ο λόγος είναι… η αναπαραγωγή. Αυτοί οι εγωκεντρικοί, ψυχοπαθείς τύποι θεωρούν έστω και υποσυνείδητα ότι πρέπει να διαιωνίσουν το σπάνιο είδος τους γι” αυτό δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να είναι απρόσεκτοι στο σεξ, που σημαίνει να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Για τον άντρα βολεύει, λέει Δρ Jessica Tracy, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο British Columbia. Η αναπαραγωγή είναι βιολογικά φθηνή και εύκολη. Οι γυναίκες, από την άλλη, που εμφανίζουν παθολογικά ναρκισσιστική συμπεριφορά, βρίσκουν άκρη επειδή τόσοι πολλοί άνδρες φαίνεται να είναι ανίκανοι να πουν όχι. Αυτό ισχύει ακόμη και όταν η γυναίκα είναι εμφανώς psycho. Με ψυχικές μεταπτώσεις ή περίεργη προσωπική ζωή ή ακραία συμπεριφορά. Όμως, γιατί κάποιος να θέλει να κάνει σεξ με έναν ναρκισσιστή;

Για τις γυναίκες είναι ξεκάθαρο ότι ανταποκρίνονται στον άντρα που έχει το στυλ του κακού παιδιού, ακόμη και αν οι ίδιες δεν είναι «εύκολες». Πολλές μελέτες έχουν δείξει τη σαγηνευτική δύναμη των 3 χαρακτηριστικών στην προσωπικότητα του άλλου: ναρκισσισμός, παρορμητική συμπεριφορά και μακιαβελισμός ή εκμετάλλευση του άλλου. Οι άνδρες που παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις σε οποιαδήποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά -για να μην πούμε για εκείνους που παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις σε όλα αυτά- ξεπερνούν τους άλλους σε αριθμό σεξουαλικών συνευρέσεων. Με λίγα λόγια, οι ναρκισσιστές κάνουν περισσότερο σεξ.

Σε συνέδριο για από την ανθρώπινη συμπεριφορά που έγινε στην Ιαπωνία το 2008, ο Peter Jonason του New Mexico State University, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις μελέτες, κατέληξε στον James Bond ως τον τέλειο συνδυασμό όλων των σκοτεινών δυνάμεων που έλκουν τη γυναίκα: «Είναι δύσκολος, πολύ εξωστρεφής, και του αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα, ακόμα και να σκοτώνει ανθρώπους και νέες γυναίκες», δήλωσε. Ο τίτλος σχετικού θέματος στην εφημερίδα The Independent UK ήταν «Γιατί οι γυναίκες αγαπούν τους εγωκεντρικούς ψυχοπαθείς».

The post Γιατί οι ναρκισσιστές κάνουν περισσότερο σεξ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα