Υπάρχει οδηγός για το τέλειο πρώτο ραντεβού; Οι συντάκτες του ipop απαντούν!

22:04 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Για να βγεις το τέλειο πρώτο ραντεβού χρειάζεσαι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, ένα μπουκάλι κρασί με δύο κρυστάλλινα κολονάτα ποτήρια, μία βάση ηχείων για το smartphone για να έχεις μαζί σου πάντα τη ρομαντική μουσική σου, έναν γεμάτο φεγγάρι, θάλασσα, βροχή και φυσικά ένα κραγιόν το οποίο δεν αφήνει σημάδια. Ή όχι; Μπορούμε να πούμε ότι για να έχεις το τέλειο πρώτο ραντεβού πρέπει να ακολουθήσεις οδηγούς επιβίωσης;

Δηλαδή, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο; Όλοι αισθανόμαστε με τον ίδιο τρόπο; Όλοι απολαμβάνουμε τα ίδια πράγματα; ΟΧΙ! Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός

και γι αυτό δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος οδηγός επιβίωσης για το τέλειο πρώτο ραντεβού! Πόσα ακόμα κείμενα θα διαβάσουμε που θα λένε «κάνε αυτά και θα ζήσεις το τέλειο πρώτο ραντεβού;» πόσοι ακόμα θα μας μπουκώσουν με κοινοτυπίες και σάλτσες για να γεμίσουν τις σελίδες τους; Και άντε πες πως όταν ήσουν 15 διάβαζες όλα αυτά τα «σοβαρά» άρθρα και τα πίστευες κιόλας… σήμερα γιατί να μπεις στη διαδικασία να διαβάσεις ένα κείμενο που σου λέει ότι το υπέρτατο πρώτο ραντεβού πρέπει να περιλαμβάνει 16 λευκά και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο κρασί με θέα το γεμάτο φεγγάρι και ένα μπλουζ στην ακροθαλασσιά ενώ βρέχει;

Για μένα μπορεί το τέλειο πρώτο ραντεβού να περιέχει τσίγκινα κουτάκια μπύρας, διαγωνισμό ρεψίματος και δάκρυα. Το ίδιο ισχύει και για σένα; Φυσικά και όχι και γι αυτό δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ταυτόχρονα και με βάση οδηγούς το τέλειο πρώτο ραντεβού! Δεν μπορείς να είσαι χαλαρός όταν θα πρέπει να κάνεις «τικ» σε κουτάκια τύπου «πάρε μαζί σου λουλούδια» ή «άναψε τα ρεσώ 1 λεπτό πριν έρθει» κτλ κτλ αν σου έρθει εκείνη τη στιγμή μπορεί να της κόψεις ένα λουλούδι ή να της δώσεις το μπουφάν σου αν κρυώσει… όχι όμως γιατί στο είπε κάποιος αλλά γιατί το αισθάνθηκες!

Για να σου αποδείξουμε και στην πράξη πως το τέλειο πρώτο ραντεβού είναι υποκειμενικό, μαζέψαμε το τέλειο πρώτο ραντεβού του κάθε συντάκτη του ipop για να δεις πόσο διαφορετικά είναι!

Ευτυχία Μανωλαράκη

Το πρώτο ραντεβού για μένα πρέπει να είναι ΑΝΕΤΟ! Δεν μπορώ τις ψευτοκυρίλες! Βγάλε με σε μία μπυραρία για να γνωριστούμε! Όχι, δεν θα νιώθω άνετα στο fancy εστιατόριο γιατί δεν θα μπορώ να μιλήσω καθώς θα τρώω! Μπύρα και σουβλάκι! Εντυπωσίασε με, με την προσωπικότητα σου. Τα άλλα θα έρθουν! Όσο για τον λογαριασμό; Θέλω να κάνεις την κίνηση να πληρώσεις σύ, αλλά εννοείται πως θα πληρώσουμε και οι δύο!

Σταυρούλα Πεταλιού

Μην νομίζεις φίλε μου πως το να βγεις μαζί μου σημαίνει πως θα δεις μια γυναίκα που θα πίνει μόνο με καλαμάκι για να μη χαλάσει το κραγιόν της. Στο πρώτο ραντεβού θέλω να είσαι ένας κύριος που φυσικά θα με περιποιηθεί και θα με ρωτήσει που θέλω να πάμε αλλά … με μέτρο. Μην προσπαθείς να μου δείξεις πως ο άντρας είσαι εσύ και θα αποφασίζεις για όλα προσπαθώντας να με εντυπωσιάσεις γιατί απλά θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Έχω και εγώ άποψη που θα με ευχαριστήσει αν την ακούσεις και αν φυσικά την κατανοήσεις. Θέλω να νιώθω άνετα γιατί αν το μεταξύ μας προχωρήσει θα πρέπει να με αποδεχτείς, όπως, ακριβώς είμαι… ναι … με φλατ και χωρίς ίχνος μακιγιάζ αρκετές ώρες τη μέρα. Κάνε την κίνηση να πληρώσεις για να δείξεις πως δεν είσαι τσιγκούνης αλλά την επόμενη θα κεράσω εγώ. Κάνε με να γελάσω όχι, όμως, με αστεία που θα ευχόμουν να μην είχες ξεστομίσει ποτέ και αν το καταφέρεις την επόμενη θα είμαι εγώ αυτή που θα περιμένει με αγωνία να τα ξαναπούμε.

Λεωνίδας Πέπλης

Δίνεις το σημείο συνάντησης, το οποίο δεν έχει πολύ κόσμο και αργείς ακριβώς δύο λεπτά. Την έχεις εντοπίσει και την παίρνεις τηλέφωνο για να της πεις πως θα αργήσεις λίγο. Ενώ της το λες εμφανίζεσαι από πίσω και της παρουσιάζεις το δώρο της. Μια ανθοδέσμη κατά προτίμηση. Ρομαντισμός πανάθεμα με. Μετά ακολουθεί λίγο περπάτημα και συζήτηση. Όταν βρεις το τέλειο σημείο για να καθίσεις, σταματάς και ξεκινάς να μιλάς για πιο προσωπικά θέματα. Έπειτα, προτείνεις να πάτε για φαγητό. Τραπέζι για δύο σε μαγαζί, που δεν έχει πολύ φασαρία και πάνω απ’όλα, την ώρα του λογαριασμού, πληρώνεις εσύ. Κερνάς γιατί δείχνεις φροντίδα και όχι μαγκιά. Την συνοδεύεις μέχρι το σπίτι και τελειώνεις τη βραδιά με ένα φιλί στο μέτωπο. Δεν είναι ανάγκη να βιαστείς. Ραντεβού είναι, όχι βίζιτα.

Εύα Μανωλαράκη

Δεν πιστεύω πως υπάρχει ειδική φόρμουλα για το ιδανικό πρώτο ραντεβού. Όλα έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Αν μου έβαζες το όπλο στον κρόταφο και μου έλεγες να επιλέξω, θα έλεγα πως θα ήταν ένα απλό ραντεβού κάπου όπου θα νιώθω άνετα και θα είμαι ο εαυτός μου –είτε αυτό είναι σ ένα ήρεμο μπαράκι είτε αυτό είναι βόλτα στα στενά της πόλης, χωρίς ψευτορομαντισμούς –γιατί καλέ μου θα ανάψεις μία 50άδα ρεσώ στο πρώτο ραντεβού και στο δεύτερο ούτε κεράκι στην εκκλησία απέναντι από το σπίτι σου… οπότε γιατί να με κακομάθεις; – και το βασικότερο όλων να υπάρχει χαλαρό άμεσο ειλικρινές κλίμα και καμία στιγμή αμηχανίας. Αν υπάρξει άβολη στιγμή αμηχανίας που θα αναγκαστώ να ανοίξω τεφτέρια για να βρω θέμα συζήτησης, να ξέρεις δεν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού!

Αγγελίνα Μάνου

Πρώτο ραντεβού; Κάπου ουδέτερα, με τα ρούχα της δουλειάς και οι δύο, με πολύ διάθεση για κουβέντα και χωρίς την ύπαρξη ρολογιού για να μην έχουμε την πίεση του χρόνου! Τα καλύτερα πρώτα ραντεβού είναι αυτά που ξεχνάς τη ώρα είναι, μιλάς και γελάς χωρίς διαλείμματα και όταν έρθει η στιγμή να σε πάει σπίτι σου ξενερώνεις γιατί περνούσες πολύ ωραία!

Αναστασία Λαντζούνη

Το ιδανικό πρώτο ραντεβού βγαίνει αβίαστα, τόσο που δεν μοιάζει σαν πρώτο ραντεβού. Ακριβώς όπως η πραγματική ζωή, δεν έχει πόζες, κάδρα και ειδική ιεροτελεστία. Ενδεικτικό σενάριο -οι επιλογές των σημείων είναι τυχαίες: ξεκινά με cinema, συνεχίζει με εστιατόριο και ύστερα μπαράκι για ποτό, εξελίσσεται σε βόλτα στην αγαπημένη του θέα, καταλήγει σε πρωινό (σεξ). Για ιδανικό πρώτο ραντεβού δεν μιλάμε; Προφανώς η προϋπόθεση για αυτό το ιδανικό σενάριο είναι η επικοινωνία με τον άνθρωπο που έχεις βγει να είναι ιδανική. Τα σημεία να εναλλάσσονται ακριβώς όπως τα θέματα συζήτησης μεταξύ σας και οι ώρες να περνούν με ταχύτητα ανάλογη με την αγωνία σου να τον ανακαλύψεις.

Αχιλλέας Ρεμμός

Αν υπάρξει δεύτερο ραντεβού, δεν θυμάσαι το (επιτυχημένο) πρώτο. Το πρώτο ραντεβού είναι γεμάτο αγωνίες: να κανονίσετε τις λεπτομέρειες, να προετοιμαστείς, αν θα αργήσει, πώς θα χαιρετηθείτε, τι θα λέτε, ποιος θα πληρώσει, πώς θα αποχαιρετιστείτε. Για να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού, είτε ήταν ιδανικό το πρώτο τελικά είτε όχι, σημαίνει ότι είχε όλα τα συστατικά για να εξελιχθεί στο δεύτερο. Ρώτα ποιο είναι το ιδανικό δεύτερο ραντεβού να σου πω!

Τάσος Μπαλάκιας

Πρώτο ραντεβού μέσα στο ναό και συγκεκριμένα στη ντερμπάρα. Να τρελαίνομαι με την ομαδάρα και αυτή να τρελαίνεται με τη πάρτι μου. Θα φοράει απαραιτήτως μπλούζα της ομαδάρας και θα φωνάζει στα γκολ και μόνο τότε. Θα φέρνει τα μπυρόνια και όταν με κόψει η λόρδα στο ημίχρονο θα έχει πάρει ήδη Hot Dog. Αφού θα έχει σκίσει η ομάδα, ήρθε η ώρα να σκίσει και ο οπαδός. Πάμε κατ’ευθείαν καρφωτοί στο σπίτι με το αμάξι και ακούμε συνθήματα σ’όλη τη διαδρομή. Με το που μπω στο σπίτι θέλω να ακούσω «Βάλε μου μια γκολάρα αγάπη μου. Το τέρμα είναι ελεύθερο». Μπαίνω στη μεγάλη περιοχή και καρφώνω τη γκολάρα μου στο τετ-α-τετ.Να ξέρεις πως η λεπτομέρεια κρύβεται στο οτι φοράει ακόμα τη μπλούζα της ομαδάρας. Έτσι ξηγιέται ο Τάσος ο Μπαλάκιας.

The post Υπάρχει οδηγός για το τέλειο πρώτο ραντεβού; Οι συντάκτες του ipop απαντούν! appeared first on iPop.

Keywords
ipop, ipop, υπαρχει, οδηγος, hot dog, μπλουζ, τικ, σημαίνει, cinema, γκολ, dog, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, η ζωη ειναι ωραια, αποτελεσματα, μπαρακι, μπουφαν, γυναικα, θαλασσα, θεμα, ιχνος, μουσικη, πιεση, ρουχα, τηλεφωνο, ωρα, cinema, αγαπη, αβιαστα, αγωνια, αρθρα, ανθρωπος, απλα, αστεια, βγαινει, βιζιτα, βραδια, βροχη, φαγητο, γκολ, δακρυα, δευτερο, δωρο, εαυτος, εαυτος μου, ειπε, εκκλησια, επικοινωνια, ζωη, ιδια, ιδιο, ισχυει, θεα, θυμασαι, ημιχρονο, κειμενο, κινηση, κλιμα, κρασι, λευκα, λεπτομερειες, μαζι σου, μακιγιαζ, μπλουζ, μπυρα, μπορεις, ομαδα, παντα, παμε, ποτηρια, πρωινο, ραντεβου, ρομαντισμος, ρωτα, σελιδες, σεναριο, συγκεκριμενα, συζητηση, σημαδια, σπιτι, συνθηματα, τασος, φεγγαρι, φιλι, φιλε, φυσικα, φορμουλα, ωρες, δωσεις, ιδανικο, κειμενα, λουλουδι, μοιαζει, dog, ουδετερα, ποτο, ποζες, σημαίνει, θελω να, θεματα, ξεχνας
Τυχαία Θέματα