Πώς να αποδεχθείς την αρνητική κριτική

20:00 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές στη ζωή μας θα τύχει να δεχτούμε αρνητική κριτική από αρκετούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος η αρνητική κριτική που σου ασκείται να σε κάνει να απογοητευτείς και να σκεφτείς πως συνεχώς κάνεις λάθος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσα σου είπαν για να βελτιωθείς σαν άνθρωπος και για να γίνεις καλύτερος-η.

Πώς επωφεληθείς από την αρνητική κριτική;Αποδέξου ότι μπορεί να έκανες λάθος: Είναι καλό να διακρίνεις τις αδυναμίες σου και φυσικά να διορθώνεις τα λάθη σου. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να σκεφτείς και να δεις τι μπορείς να κάνεις αν φταις.Ξεχώρισε
τις προθέσεις: Αν η αρνητική κριτική σου ασκείται από ένα άτομο που ξέρεις πως σε αγαπά πραγματικά συζήτησε το μαζί του και δέξου όσα σου πει. Αν πάλι γίνεται από κάποιον που ξέρεις πως δε σε πολυσυμπαθεί εξέτασε το λόγο που σου την ασκεί γιατί μπορεί απλά να το κάνει από ζήλια.Μη ξεχνάς πως κανείς δε γεννήθηκε τέλειος: Το να κάνεις λάθη είναι στην ανθρώπινη φύση. Σημαντικό, είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια.Ψάξε μέσα σου: Μερικές φορές η αρνητική κριτική είναι ένας λόγος να κάνεις τη δική σου ενδοσκόπηση. Ψάξε μέσα σου να βρεις τι επηρεάζει τη συμπεριφορά σου και τι σε κάνει να αντιδράς με αυτό τον τρόπο.

The post Πώς να αποδεχθείς την αρνητική κριτική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα