Γιατί ο σκύλος σου κάνει σαν… λύκος;

19:50 12/5/2021 - Πηγή: iPop

Είναι εκείνη η στιγμή που αισθάνεσαι ότι ο τετράποδος φίλος σου δεν είναι αυτό που πίστευες αφού ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει σαν λύκος! Η πρώτη σου αντίδραση είναι ίσως να γελάσεις, αλλά μετά που το ξανασκέφτεσαι αναρωτιέσαι εάν πρέπει να ανησυχήσεις. Γιατί ο σκύλος κάνει σαν λύκος;

Η συγκεκριμένη φωνή που κάνει ο σκύλος σου ενώ παράλληλα σηκώνει το κεφάλι του προς τα πάνω ονομάζεται howling και όντως προέρχεται απ’ τους λύκους! Οι πρόγονοι των σκύλων

μας χρησιμοποιούσαν τον συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης και είναι πολύ σύνηθες να κάνουν κάποια στιγμή το ίδιο και τα σκυλιά, αφού υπάρχει μέσα στο DNA τους.

Για ποιο λόγο, όμως, μπορεί ο δικός σου σκύλος να άφησε τον… λύκο να βγήκε από μέσα του;

Μερικές εξηγήσεις στο γιατί ο σκύλος κάνει σαν λύκος

Θέλει να υπερασπιστεί την περιοχή του

Μπορεί να δει κάποιον να πλησιάζει στο δικό του μέρος και να θέλει να τον προειδοποιήσει ότι αυτό είναι δικό του έδαφος.

Νιώθει μοναξιά

Αυτό το ουρλιαχτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι φωνάζει τον φροντιστή του να γυρίσει πίσω στο σπίτι που είναι μόνος του. Μην ξεχνάς ότι τα σκυλιά υποφέρουν από μοναξιά όταν είναι για πολύ καιρό απομονωμένα και βιώνουν άγχος αποχωρισμού.

Θέλει να κεντρίσει την προσοχή πάνω του

Υπάρχει επίσης η περίπτωση ο σκύλος σου να θέλει πολύ απλά να τραβήξει την προσοχή σου για να ασχοληθείς μαζί του! Όμως, εσύ θα πρέπει να του δώσεις σημασία όταν ηρεμήσει για να μην συνηθίσει να βγάζει αυτή τη φωνή όταν θέλει κάτι.

Freepik

Από ενθουσιασμό

Εάν ο σκύλος σου έκανε μια σημαντική ανακάλυψη για εκείνο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι βρήκε το παιχνίδι του, είναι πιθανό να αρχίσει να κάνει σαν λύκος!

Μίμηση

Το κομμάτι της μίμησης παίζει πολύ… Ο σκύλος σου μπορεί πολύ απλά να άκουσε κάποιον άλλο σκύλο να ουρλιάζει με αυτό τον τρόπο και να θέλησε να κάνει το ίδιο. Παρόμοια φωνή μπορεί να βγάλει και εάν ακούσει κάτι έντονο, όπως ένα τραγούδι ή μια σειρήνα.

Πόνος

Όπως εσύ θα φωνάξεις από πόνο, έτσι μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο και ο σκύλος σου, καλώντας ουσιαστικά βοήθεια καθώς πονάει. Εάν υπάρχουν συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι μπορεί κάπου να πονάει, πήγαινέ τον στον κτηνίατρο.

Πάντως, αυτή η… λυκίσια φωνή του σκύλου σου στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ανησυχητική και αποτελεί απλώς έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας, όπως είναι το γάβγισμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί ο σκύλος σου κάνει σαν… λύκος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα