14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές- Ολόκληρο το πρόγραμμα

17:30 12/5/2021 - Πηγή: iPop

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Πανελλήνιες ξεκινούν για όλους με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Η ημερομηνία έναρξης είναι 14 Ιουνίου κι αυτό είναι ολόκληρο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπως το ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ως

ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων

ΓΕΛ

ΕΠΑΛ

Θυμίζουμε ότι από φέτος θα ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η οποία θα ορίζεται από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο. Κάθε ΑΕΙ θα επιλέγει ένα ποσοστό (από το 80% έως το 120%) επί του συγκεκριμένου βαθμού που θα ορίζεται ως ΕΒΕ.

Από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 κάθε τμήμα θα μπορεί να ορίζει και συντελεστές βαρύτητας σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Ακόμα, οι υποψήφιοι θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό σε δύο φάσεις. Στην Α΄ φάση, οι υποψήφιοι θα καλούνται να συμπληρώσουν ένα μηχανογραφικό με περιορισμένο αριθμό επιλογών, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 10% των Τμημάτων πεδίου για τα ΓΕΛ και 20% για τα ΕΠΑΛ. Κατά τη δεύτερη φάση δε θα υπάρχει περιορισμός επιλογών, αλλά τα μηχανογραφικά αυτά θα συμπληρώνονται ΜΟΝΟ από όσους υποψηφίους δεν εισήχθησαν στην Α’ Φάση και θα περιέχουν ΜΟΝΟ τις θέσεις που απομένουν κενές και τα Τμήματα που δεν έχουν συμπληρώσει όλες τις θέσεις τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές- Ολόκληρο το πρόγραμμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα