Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις;

18:27 12/5/2021 - Πηγή: iPop

Μια ερώτηση που κρύβει μέσα της δυναμική και κινητοποίηση. Αν δεν είναι αυτό το καλύτερο που έχεις να δώσεις, τότε τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να το κάνεις; Η ερώτηση αυτή απευθύνεται σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να σε ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο η επαγγελματική σου αποκατάσταση ή ο τομέας της προσωπικής σου ζωής ή η οικογένεια. Διαλέγεις εσύ τον τομέα που σε ενδιαφέρει και κάνεις αυτές τις δύο ερωτήσεις.

Αλήθεια, αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις; Αν η απάντηση είναι όχι γιατί δε το δίνεις; Τι

χρειάζεται να μάθεις, να πεις, να κάνεις, να επικοινωνήσεις, να εκπαιδευτείς, να δράσεις περισσότερο από αυτό που κάνεις σήμερα; Έχεις νοερά δημιουργήσει την εικόνα του πώς είναι αυτό το καλύτερο που θες να δώσεις; 

Το μυαλό βάσει ερευνών δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι πραγματικό και τι φανταστικό, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικές αυτές οι ασκήσεις οραματισμού στη ζωή μας. Ένα φωτογραφικό κλικ από το μέλλον, ένα γράμμα στο μελλοντικό εαυτό σου, ένα vision board, το scripting manifestation journal ή ότι άλλο διευκολύνει εσένα. Αυτές είναι κάποιες τεχνικές μέσω των οποίων μπορείς να επενδύσεις χρόνο και φαντασία και να λάβεις τα αποτελέσματα σου. 

Πάνω σε αυτό, επειδή μπορεί να έχεις τις αμφιβολίες σου και είναι λογικό, πρόκειται για μοντέλα τα οποία λειτουργούν εφόσον πιστέψεις σε αυτά και τη δυναμική τους. Αν δεν το πιστέψεις, αν δεν έχεις την ενέργεια και τη διάθεση στην ημέρα σου, ότι αυτά που έχεις οραματιστεί σου ανήκουν ήδη, δεν θα λειτουργήσει. Πιάνει δηλαδή μόνο σε αυτούς που το πιστεύουν.

Αν τηρείς τις αμφιβολίες σου σε αυτό, είναι απόλυτα φυσιολογικό και αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του τρόπου που μεγαλώσαμε. Η ελληνική κοινωνία το καλλιεργεί αυτό, στην προσπάθειά της να μας “προφυλάξει” από τους Χ κινδύνους, να πάμε στα σίγουρά μας και να ζήσουμε μια συνηθισμένη ζωή. Αν έχεις διαβάσει βιβλία αυτοβελτιώσης ξένων συγγραφέων και coach ίσως έχεις λάβει την ενέργεια τους και τη δυναμική τους και ίσως έχεις εμπνευστεί και εσύ από αυτούς. Όμως συνάμα, υπάρχουν κάποια πράγματα με τα οποία μεγαλώνοντας δεχόμαστε ως δεδομένα και μας μπλοκάρουν. Μπορεί να σου έχουν ήδη πει ότι αυτά είναι αμερικανιές και δεν ταιριάζουν  στα ελληνικά δεδομένα. Όμως κάποιοι το κάνουν να συμβεί γιατί το πιστεύουν και εργάζονται σε αυτό. Ακόμα και εδώ στην Ελλάδα του σήμερα, ακόμα και αν υπάρχουν άπειρα πράγματα που τους περιορίζουν, δημιουργούν άλλα τόσα μόνοι τους. Δημιουργούν ευκαιρίες όπου δεν υπάρχουν, παίρνουν ρίσκα, φεύγουν από ζώνες ευκολίας.

Σκέφτομαι συχνά αν ζούσαμε κάπου αλλού, κάπου που δε μας ήξερε κανείς, που δεν θα είχαμε αυτό το «τι θα πει ο κόσμος» σφηνωμένο στο πίσω μέρος του μυαλού μας, θα λειτουργούσαμε και πάλι έτσι όπως δρούμε σήμερα; Και στο φινάλε γιατί μας νοιάζει τόσο πολύ τι θα πει ο κόσμος; Μήπως αυτοπεριοριζόμαστε τελικά και ουσιαστικά αυτή είναι μια εξαιρετικής τάξεως δικαιολογία για να μην ξεδιπλώσουμε όλη μας τη δυναμική; Γιατί όμως να το κάνουμε αυτό αν γνωρίζουμε ότι έχουμε ημερομηνία λήξης, που έχουμε και το ξέρουμε, αυτό είναι το μόνο δεδομένο στη ζωή. 

Ποιοι είναι τελικά εκείνοι που το κάνουν να συμβεί και γιατί ξεκινούν;

Αν αυτό δεν είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις και θες να το δώσεις ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις τη στιγμή που θα το αποφασίσεις. Τη στιγμή που θα δεις τα δεδομένα σου, τι είναι αυτό που αγαπάς, σε τι είσαι μοναδικός και μπορείς να το προσφέρεις σε κάποιον άλλο άνθρωπο και να πληρωθείς από αυτό ίσως. Γιατί όπου υπάρχει μια ανάγκη, αμέσως γεννάται και η ζήτηση και η προσφορά. Δεν ήρθες εδώ για να πληρώσεις φόρους και να φύγεις, ήρθες για κάτι μοναδικό που εσύ ξέρεις τι είναι αυτό. Αν δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα, υπάρχουν εργαλεία και ερωτήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις γιατί δεν είναι για όλους τους ανθρώπους τόσο προφανές.

Σου εύχομαι να το πιστέψεις και να το κάνεις να συμβεί!

Την Τρίτη 01/06 στις 21:00 μέσω ΖΟΟΜ διενεργώ ένα δωρεάν webinar βασισμένο στο σημερινό θέμα: «Πίστεψέ το και κάντο να συμβεί»

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account – Site– Podcasts), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching. 

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό είναι το καλύτερο που έχεις να δώσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα