Γιατί η αποτυχία είναι ο νέος καλύτερός μας φίλος!

16:31 15/8/2014 - Πηγή: iPop

Έχουμε δει όλες αυτές τις εμπνευσμένες αναφορές, όπως «Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή» και «Η επιτυχία είναι το παν». Τις έχουμε αναρτήσει στο χώρο εργασίας μας, τις έχουμε κάνει φόντο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και όλα αυτά με την ελπίδα ότι βλέποντάς τες καθημερινά θα γίνουμε νικητές στο τέλος. Η θετική ενέργεια λειτουργεί ειδικά όταν πιστεύουμε κάτι αρκετά ώστε να γίνει πραγματικότητα μας. Όμως, το «πρόβλημα» σε κάθε πρόβλημα που αρχίζει να διακρίνεται είναι ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Αυτό που εννοούμε με το δάσος είναι αυτό που συμβαίνει όταν η ζωή

αποφασίζει να μας παίξει άσχημα παιχνίδια και να καταστρέψει ότι έχουμε με κόπο καταφέρει. Έχουμε ποτέ σκεφτεί τι συμβαίνει όταν, ανεξάρτητα από τις φιλοδοξίες μας, δεν επιτυγχάνουμε;

Τα νέα είναι αρκετά καλά. Η αποτυχία δεν είναι πλέον ο χειρότερος εχθρός σου, αλλά ο καλύτερος φίλος σου.Οι πιο επιτυχημένες οραματιστές, εφευρέτες, επιχειρηματίες και έχουν βιώσει την αποτυχία. Όταν δεν επιτύχουμε τους στόχους μας, μεταπίπτουμε αμέσως στην κατάσταση «Έχω αποτύχει πλήρως». Πρέπει να τονιστεί ότι το να βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση σου κάνει μεγαλύτερο κακό απ’ όσο θα μπορούσες να φανταστείς.

Δεν σ’ αφήνει να δεις το ”δάσος”. Δεν είναι δυνατόν να επιτυγχάνουμε σε ότι προσπαθούμε. Δεν είναι ό, τι προσπαθούμε θα οδηγήσει στην επιτυχία. Κάθε φορά, που αναλαμβάνουμε το ρίσκο να ξεβολευτούμε, μαθαίνουμε κάτι που μας βοηθάει να ωριμάζουμε και να είμαστε πιο επιτυχημένοι στο μέλλον. Όταν ο Thomas Edison εφηύρε τελικά το λαμπτήρα, είπε ότι «δεν απέτυχα χίλιες φορές. Απλά βρήκα χίλιους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους δεν λειτουργούσε.»

Οι αποτυχίες μας παρέχουν σαφήνεια. Αρχικά, όταν κάτι δεν επιτυγχάνουμε, έχουμε την τάση να μελαγχολούμε με το πόσο κακή είναι η κατάσταση και το πόσο μαντάρα τα έχουμε κάνει. Όταν κατακαθίσει η σκόνη και μπορούμε να επικεντρωθούμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εμπειρίας, η σαφήνεια δημιουργεί προοπτική. Μας επιτρέπει να δούμε τι πήγε στραβά και αμέσως να κοιτάξουμε το επόμενο εγχείρημα με επίγνωση των λαθών του παρελθόντος..

Αν δεν το έχεις μάθει μέχρι τώρα, να το ξέρεις για πάντα:Έχεις τον έλεγχο και την επιλογή να αποφασίσεις τι θα κάνεις με τη ζωή σου. Μπορεί να επιλέξεις να δεις τον κόσμο όπως σε βολεύει.Και υπάρχουν επίσης πράγματα που δεν ελέγχουμε. Δεν έχουμε τον έλεγχο του τι συμβαίνει σε μας ή τους άλλους ανθρώπους. Δεν ελέγχουμε τι αποφασίζουν οι άλλοι.

Η ζωή πρέπει να μας φέρει απίστευτες ποσότητες ώστε να μπορέσουμε να αντλήσουμε διδάγματα. Αυτό είναι που μας κάνει να ωριμάζουμε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Φανταστείτε αν ξέραμε τι επρόκειτο να μας συμβεί στις περιπτώσεις που επιχειρούσαμε κάτι καινούργιο ή παίρναμε ένα ρίσκο. στη ζωή μας. Φυσικά, κάποιοι από εμάς θα ήθελαν να γνωρίζουν το αποτέλεσμα δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν έναν έμφυτο φόβο ότι δεν έχουν τον έλεγχο, αλλά αν όλοι γνωρίζαμε τι μας επιφυλάσσει η ζωή, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μάθουμε και να ωριμάσουμε.

Έτσι, αν τυχαίνει να είσαι στην κατάσταση «Είμαι μια απόλυτη αποτυχία», πάψε να είσαι. Είναι το καλύτερο πράγμα που σου συνέβη. Απλά πρέπει να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Πρέπει λοιπόν να καλωσορίσεις την αποτυχία σαν τον καλύτερό σου φίλο.

The post Γιατί η αποτυχία είναι ο νέος καλύτερός μας φίλος! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα