Γιατί είναι εγωιστικό να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους άλλους

20:01 13/10/2014 - Πηγή: iPop

Ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα; Αναλαμβάνεις συχνά αρμοδιότητες επειδή απλώς νομίζεις ότι θα ευχαριστήσουν τους άλλους; Έχει την αίσθηση ότι η προσωπική σου αξία προέρχεται από την έγκριση των άλλων; Αναζητάς συνεχώς την έγκριση και επικύρωση από εξωτερικές πηγές;

Δεν είσαι ο μόνος. Το να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους άλλους εξαντλεί τους πιο πολύτιμους πόρους σας: το χρόνο και την ενέργειά σου.

Απλά σκέψου πόση ενέργεια σπαταλάς με την εμμονή για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Πρόσθεσε όλη την ώρα που χάνεις με τη λήψη αποφάσεων που αφορούν 100% κίνητρα

την ικανοποίηση κάποιου άλλου και θα δεις ότι κάνεις δουλειά μερικής (ή ακόμη και πλήρους απασχόλησης).

Μπορεί να νιώθεις ότι το να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους άλλους σε κάνει καλό άνθρωπο, γενναιόδωρο και στοργικό. Αλλά δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα οι πράξεις σου είναι εγωιστικές. Γιατί το να συνδέεσαι με ανθρώπους μόνο για να τους ικανοποιήσεις είναι δική σου ανάγκη. Εσύ είσαι αυτός που θέλει να είναι αρεστός. Τον εαυτό σου προστατεύεις από την αντιπαράθεση. Εσύ είσαι αυτός που επιλέγει να αρνηθεί αυτό που πραγματικά είναι. Η εμμονή για το πώς να ευχαριστήσεις τους άλλους είναι απλώς μια κακή χρήση της ενέργειάς σου.

Φαντάσου για μια στιγμή τι θα μπορούσες να δημιουργήσεις στη ζωή σου εάν είχες επενδύσει ήμισυ του χρόνου και της ενέργειας που επενδύσεις στους άλλους στον εαυτό σου.

Να θυμάσαι: Κανείς δεν καθορίζει την αξία σου. Κανείς άλλος δεν υπαγορεύει τι αξίζεις. Οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δική σας ευθύνη. Η αξία σου δεν πηγάζει από το πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Πρέπει να βρεις το θάρρος να σταματήσεις να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι για τις επιλογές σου. Αυτός ο φόβος σε εμποδίζει να μοιραστείς με τον κόσμο αυτό που πραγματικά είσαι. Και το ενδιαφέρον είναι ότι όσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο πιο ευχάριστο θα είναι για τους άλλους.

The post Γιατί είναι εγωιστικό να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους άλλους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα