Γιατί είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι σήμερα;

18:32 8/12/2019 - Πηγή: iPop

Αποδεδειγμένα οι άνθρωποι σήμερα δεν είμαστε ευτυχισμένοι όπως παλιά. Θα θέλαμε να είμαστε λίγο πιο χαρούμενοι, καλοδιάθετοι κι ευτυχισμένοι με λιγότερο άγχος. 

Σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν είμαστε ευτυχισμένοι πια για ποικίλους λόγους, αφού η ζωή στις μέρες μας είναι διαφορετική, με περισσότερη πίεση, άγχος και γρήγορους ρυθμούς. Όμως, αυτά οφείλονται στην έλλειψη ευτυχίας;

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1 εκατομμύριο νέους της Αμερικής, υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που σχετίζονται περισσότερο με την ευτυχία από κάποιες άλλες. Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε

πως δεν είμαστε ευτυχισμένοι, εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Μπορεί να είναι δεδομένο για μερικούς, αλλά σίγουρα όχι για όλους, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι νέοι μεγαλώνουν δυστυχισμένοι. Με βάση την παραπάνω έρευνα, οι έφηβοι που περνούν περισσότερο χρόνο με τους φίλους τους, κάνουν γυμναστική και οποιοδήποτε άλλο άθλημα είναι πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι από αυτούς που ασχολούνται για πολλή ώρα με το διαδίκτυο, τα video games και τα social media.

Μήπως είναι πιο ευτυχισμένοι όσοι στολίζουν από νωρίς για τα Χριστούγεννα;

Με άλλα λόγια, όποια δραστηριότητα έχει σχέση με κάποια οθόνη και το διαδίκτυο σχετίζεται περισσότερο με τη θλίψη και τη μελαγχολία, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες και ειδικά αυτές που σχετίζονται και με άλλα άτομα, όπως τα ομαδικά αθλήματα, δημιουργούν περισσότερη χαρά και ευεξία.

Δεν είναι μόνο τα smartphones που παίζουν ρόλο στην ευτυχία, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά η γενικότερη χρήση της τεχνολογίας με λανθασμένο τρόπο, η απομόνωση από τους συνανθρώπους μας και η λιγότερη σωματική άσκηση συμβάλλουν στο να νιώθουμε όλο και λιγότερο ευτυχισμένοι.

Η σχέση ευτυχίας και τεχνολογίας είναι πλέον ανησυχητική, πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς ότι οι νέοι στη σημερινή εποχή αφιερώνουν περισσότερη ώρα στις ηλεκτρονικές τους συσκευές από ό,τι στην επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο σε σχέση με όλες τις προηγούμενες γενιές.

Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους έφηβους, αλλά και στους ενήλικες, οι οποίοι δεν συμπεριφέρονται πιο σωστά από τα παιδιά στο συγκεκριμένο θέμα.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι; Η απάντηση σε ένα υπέροχο animation!

unsplash/Noah Silliman

Το άρθρο Γιατί είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι σήμερα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα