Τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που όλοι λατρεύουν!

13:40 8/12/2019 - Πηγή: iPop

Νομίζω πως ήρθε η κατάλληλη χρονική περίοδος για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που τόσο πολύ αγαπάμε! Αυτό που χρειάζεσαι πάνω απ’ όλα είναι ευχάριστη διάθεση! 

Η συνταγή για αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι πολύ εύκολη και οικονομική. Μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και με τα παιδιά σου και να ζήσετε μαζί τη χριστουγεννιάτικη μαγεία μαγειρεύοντας!

Τι χρειαζόμαστε για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα;1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρηΛίγο αλάτιΞύσμα από ένα πορτοκάλι3/4 φλιτζάνια
πορτοκάλι1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 αυγό1 και 1/2 φλιτζάνι λάδιRoyal icingΠώς φτιάχνουμε τα μπισκότα;Σ’ ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.Συνεχίζοντας ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά τα υλικά μαζί.Στύβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε μέσα στο χυμό τη σόδα και στη συνέχεια όλα μαζί στο αρχικό μείγμα.Ρίχνουμε στο μείγμα και το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι.Αφού χτυπήσουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ρίχνουμε και το αλεύρι και χτυπάμε καλά για να σχηματιστεί η ζύμη μας.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο παραλληλόγραμμα κομμάτια, σαν χοντρό φύλλο. Τυλίγουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 45 λεπτά.Στρώνουμε σε δύο ταψάκια αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη για να είναι τραγανά τα μπισκότα.Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια με τα κουπ πατ μας, τα οποία καλό είναι πριν τα χρησιμοποιήσουμε, να τα βουτάμε στο αλεύρι.Βάζουμε τα μπισκότα στα ταψάκια μας και τα ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν σκουρύνουν οι άκρες τους, είναι έτοιμα.Τέλος, φτιάχνουμε ό,τι σχέδια θέλουμε χρησιμοποιώντας το royal icing. Αν θέλουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας και με γλάσο.Δες κι αυτό:

Τα καλύτερα και πιο εύκολα μπισκότα βουτύρου!

Photos: Pixabay.com

Το άρθρο Τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που όλοι λατρεύουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα