Γι΄αυτό οι γυναίκες επιλέγουν να φορούν πιο sexy ρούχα!

11:15 27/11/2019 - Πηγή: iPop

Ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να φορούν πιο sexy ρούχα και πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο. Άλλοι θεωρούν πως το κάνουν για να τραβήξουν την προσοχή, για να δείχνουν πιο θελκτικές, για να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ποιος είναι, όμως, ο λόγος για τα αποκαλυπτικά ρούχα των γυναικών;

Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες μπορεί να επιλέγουν συγκεκριμένα outfit λίγο πιο sexy λόγω του άγχους του κοινωνικού status που προκαλείται από τις πιέσεις καθώς ζουν σε μια οικονομικά άνιση κοινωνία.

Αυτός ίσως είναι ο κύριος λόγος για τα αποκαλυπτικά ρούχα των γυναικών. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι γυναίκες χρησιμοποιούν ό,τι εργαλεία έχουν στη διάθεσή τους για να ανέβουν στην κοινωνική ιεραρχία και συγκεκριμένα στα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα, όπως δήλωσε η Khandis Blake από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences και έδειξαν πως η εμφάνιση των γυναικών μπορεί να εξαρτάται από το άγχους για το status και την οικονομική ανισότητα.

Ο λόγος που οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε το βράδυ

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα

Σε ένα πείραμα role-playing, περισσότεροι από 300 άνθρωποι από 38 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν σε μια υποθετική κοινωνία online, όπου κάθε εκδοχή ταίριαζε σε μια από τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου σήμερα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποδείξουν πόσο ανήσυχοι ήταν για την κοινωνική τους θέση και στη συνέχεια επέλεξαν ένα ρούχο για να φορέσουν για την πρώτη τους βραδιά. Οι επιλογές κυμαίνονταν από τις ελάχιστες έως τις πιο αποκαλυπτικές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που στο πείραμα ήταν σε οικονομικά άνισες κοινωνίες επέλεξαν πιο αποκαλυπτικά, σέξι ρούχα για την πρώτη τους νύχτα και το έκαναν επειδή ανησύχησαν για την κοινωνική τους κατάσταση.

Καθώς η οικονομική ανισότητα συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο αυξάνεται η ανησυχία των γυναικών για την εμφάνισή τους όσο και τα θέματα ψυχικής υγείας που συνδέονται με αυτό, λένε οι ερευνητές.

Όπως αναφέρει η ψυχολόγος στην έρευνα:

Η ομορφιά είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να ξεπεράσουν τους άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσουν να μεγιστοποιήσουν τη ζωή τους, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ομορφιά έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, δεν κρατάει για πάντα και η εμμονή για την εμφάνιση  συνδέεται με άλλους κινδύνους και προκλήσεις

Διαβάστε επίσης:

Η κίνηση που ντρέπονται οι γυναίκες αλλά λατρεύουν οι άντρες!

Photo: Pexels

Το άρθρο Γι΄αυτό οι γυναίκες επιλέγουν να φορούν πιο sexy ρούχα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα